Mint arról korábban a Metropol is beszámolt rendőrökre támadt egy férfi a Köki terminálnál. A fiatal péntek délután a bevásárlóközpontnál lévő pályaudvaron egy rendőr mögé lépett, és megpróbálta elvenni a fegyverét a derékszíján lévő tokból. Az egyenruhás a mozdulatot észlelve ezt megakadályozta, bár az elkövető többször is megpróbálta kirántani a fegyvert. A többi rendőr ezután a férfire vetette magát és megbilincselték.

Később a Központi Nyomozati Főügyészség arról adott tájékoztatást, hogy a bíróság elrendelte az elkövető letartóztatását. Az eset kapcsán egy szemtanú számolt be a Blikknek, arról mennyire hátborzongató látvány volt, a pillanatok alatt lezajlott támadás. Zsuzsannát még mindig félelemmel tölti el, ha visszagondol.

Fotó: ugyeszseg.hu

Kiráz a hideg, ha csak eszembe jut. Arra lettem figyelmes, hogy egy fiatal srác meglökte az egyik rendőrt, aki több kollégájával a mikrobusz mellett állt. Abban a pillanatban, ahogy észrevette, hogy valaki hozzáért, szólt a többieknek, majd leteperték a fickót. A srác az ordította a földön, hogy ‘ne vigyetek be, inkább öljetek meg’. Aztán gyorsan betették az autóba és elvitték. Régóta itt dolgozom, rengeteg embert ismerek arcról, de ő nem volt ismerős. Fekete ruha volt rajta, nagyon zavartan viselkedett, mint aki be van drogozva. (…) Azt hittem, ezen a helyen, ahol szinte mindennap történik valami, nekem már nem lehet újat mondani vagy mutatni, de most sikerült. Félelmetes, hogy mennyire nem lehet kiszámítani az emberek viselkedését, hogyan képes valaki délután háromkor, csúcsforgalomban ilyen őrültségre?” – idézte fel a drámai pillanatokat Zsuzsanna.