Egy a határzár alatt átvezető alagutat fedeztek föl a rendőrök Mórahalom külterületén vasárnap – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia közölte, az ideiglenes határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök 26 önmagát afgán, illetve szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel vasárnap délután Mórahalom külterületén. A járőrök ezt követően terepkutatást végeztek, és egy, mintegy 16 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. Az elfogott határsértők az alagúton keresztül jutottak be Magyarország területére – tudatta a százados.

Az eset – a szerb féllel együttműködve történő – kivizsgálása után a hatóságok az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják a helyszínt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, ismét alagutat találtak a megyéhez tartozó határszakaszon. A rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt, Csikéria térségében húzódik. A rendőrök a járatot a betemetéséig őrzik.