Miután a Ripost megírta, hogy lebetonozták a Clark Ádám teret és különös biciklisávokat festettek fel, olvasóink felháborodottan kommentálták a hírt.

Hülye agyament” – utaltak arra, aki elrendelte a tér lebetonozását. Lehet, angol virágok voltakélcelődött egy hozzászóló, emlékeztetve, hogy Karácsony Gergelynek meggyűlt a baja az angol nyelvvel is, kiderült, hogy nincs nyelvvizsgája, sőt nem is ért és olvas angolul, ahogyan azt állította. Mert nem normális”– minősítette durván a főpolgármestert egy városlakó arra a kérdésre, miért kellett felszámolni a virágágyást. A főpolgármester Facebook-oldalán próbált magyarázkodni: „Sokan megijedtek, hogy eltűnik a virágágyás a Lánchíd előtt, itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy maradnak a virágok. Átmenetileg bevonjuk a területet a forgalomba, hogy enyhítsük az autósok kellemetlenségeit. A felújítási munkálatok végével nemcsak a Lánchíd, hanem a virágágyás is szebb lesz” – ígéri.

Nem nyugtatta meg a budapestieket a főpolgármester (Fotó: Metropol)

Hiszem, ha látom!kommentálta az ígéretet egy szkeptikus olvasónk, és a járókelők is kétséggel fogadják Karácsony szavait. Ha erről nem utólag, hanem időben tájékoztatást ad, akkor a budapestiek talán megértőbben fogadták volna kedvenc terük elcsúfítását. Most azonban sokan kételkednek abban, hogy tényleg vissza fogják-e állítani a virágágyást, és azt is furcsállják, hogy biciklisávokat festettek fel. Viszont pikírt megjegyzésekből nincs hiány: „Kutyasétáltató lesz kutyaürülékkel…”– tippelt egy budapesti. Biciklitároló lesz helyette!” – vélte egy másik. Jött a válasz: „Nem tévedtél sokat, mert a biciklisávot már felfestették sárgával középen.”

Sokan azt nem értik, hogy miért aszfaltozták le a teret, ha később újra szeretnék ültetni a virágokat:

Ha lebetonozták, akkor hová ültetik a virágokat?!” – kérdezi egy hozzászóló.

„A betonon milyen virágok, növények élnek meg? Vagy konténeres fákat, dézsás virágokat fognak a placcra húzkodni parkosítás gyanánt?” – ad tippet egy másik.

Nyugi, kell a hely a szivárványos zászlónak és a csillagoknak” – adja meg a kegyelemdöfést egy budapesti tiltakozó.