Még a harmadik hullám sem vette el a házibulizók kedvét, így zajlik egy illegális parti





Egyre több a fertőzöttek száma, a koronavírus harmadik hullámát éljük, de ez sem szegi kedvét az illegális bulik megtartásának. A 19 órakor bezáró boltok és a kijárási korlátozás eddig sem akadályozta meg a fiatalokat abban, hogy különböző módokon együtt szórakozzanak barátaikkal. Vannak, akik vidéken bérelnek ingatlanokat, mert ott hangosabban tudnak bulizni, mások lakáspartikat tartanak Budapesten.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.04.
veszélyes szórakozás

Bár súlyos kihágásnak számít, vannak – többségében fiatalok –, akik komolytalanul állnak a vírusválság kérdéséhez és illegális éjszakai partikat szerveznek. Ahogy fejlődik a járványügyi védekezés, úgy fejlődnek a bulizni vágyók óvintézkedései is a lebukás megelőzésére.

Házibuliba táskával? Szigorúan laptoptáskával /olvasói fotó

Aktatáskás éjjeli baglyok

Hogyha az utcán egyedül sétálgat az ember, kevésbé feltűnő a rendőrök számára hogyha munkába igyekvőnek, vagy hazafele tartónak tűnik, elég a hatás kedvéért egy aktatáska a kézbe, kicsit elegánsabb viselet és ki állítana meg igazoltatni egy fáradt éjszakai műszakos irodai dolgozót.

Házhoz megy az alkohol Fotó/Netpincér

Soha nem látott divat lett a házhoz rendelt alkohol

Az már nem jelent gondot senkinek, hogy a 7 órás zárásig bejusson egy boltba alkoholt venni, vagy az éjjel-nappali benzinkutakon ahol élelmiszert is árusítanak, ott bevásároljanak, hatalmas népszerűségnek örvend jelenleg az alkohol házhoz szállítás, amely aranykorát éli. A Netpincér alábbi statisztikáján is jól látható, hogy a kijárási korlátozásokat követően milyen meredeken ívelt felfelé a járvány első évében a leadott alkoholrendelések száma.

Alkoholrendelések száma havi bontásban Fotó/Netpincér

A harmadik hullám felfutó idejében még veszélyesebb

Az utóbbi időben több újság is, köztük a Metropol is felhívta rá a figyelmet, hogy az ilyen illegális házibulik rendezése és megtartása mennyire veszélyes lehet a járvány ideje alatt. Főleg azért mert a Facebook-csoportokban, ahol a házibulik nagy részét szervezik, egymás számára ismeretlen emberekkel találkoznak és töltik együtt egy lakásban az egész éjszakát. Most, hogy a napi fertőzöttek száma ismét megugrott, még nyomatékosabban tudtára kell hozni a fiataloknak, hogy ne vegyenek részt ilyen partikban, vagy legalábbis számukra ismeretlenekkel ne gyűljenek össze.

Az újságírók és rendőrök kiszűrésére tett lépések

A csoportokban egyre több olyan stratégiát alkalmaznak, amik a titkos találkozókat és a meghívott vendégeket még komolyabb inkognitóban tartják. A helyszínek megadásánál már a cím környékét sem adják meg, hanem kijelölnek találkozóhelyeket, ahol összegyűlnek a vendéglátók és a lehetséges vendégek és onnan együtt mennek a kijelölt bulihelyre. Ez a részükről két dologért is biztonságos, egyrészt személyesen találkoznak azokkal, akikkel előtte csak az interneten beszélgettek és kiszűrhetik az esetleges kamuprofillal nyomozókat, másrészt nem marad nyoma a közösségi médiában az esti összejövetel pontos címének.

Fotó: Facebook

Társkereső házibulik?

Másik egyre felkapottabb programkeresési taktika, hogy a szórakozni vágyó emberek képet töltenek fel magukról és a velük tartó barátaikról, és a házigazdák ez alapján válogathatnak, hogy milyen típusú lányokat hívnának el szívesen, vagy a nők részéről milyen férfiak tűnnek megbízhatónak és jó társaságnak a képek tanúsága szerint. Ráadásul bizonyító erejűek a fotók, hogy valódi hús-vér emberek vannak rajta, akik buliznának egy jót, nem „fake” profilok mögött bujkáló középkorú férfiak.

Két hatalmas házibuli híre még az operatív törzs tájékoztatójáig is eljutott

Február 21-én a rendőrség egy 74 fős illegális szülinapi bulit számolt fel az I. kerületben. Valószínűleg a járványideje alatt ez vezeti a legtöbb résztvevős, lekapcsolt mulatozást.

Ezt követően 25-én pedig a VII. kerület munkatársait riasztották csendháborítás miatt, és amikor kiértek a helyszínre, egy háromlakásos „bulidzsungel”-ben találták magukat, ahol 54 külföldi állampolgár és egy magyar résztvevő tartózkodott a helyszínen.

Mindkét eseményről tájékoztatott Kiss Róbert alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Hogy működik a buliszervezés?

Nagyon sok engedély nélküli házibulit olyan Facebook-csoportokban szerveznek, amelyek direkt arra a célra jöttek létre, hogy az emberek találhassanak maguknak társaságot vagy hasonló zenei ízlésű embereket, akik szívesen részt vennének titkos partikon, akár vadidegenekkel is. Ami még elképesztőbb, hogy akiknek meg van már a bulibandájuk, még kibérelhető ingatlanokat is találhatnak a közösségi média felületén. Emiatt terjednek úgy a tiltott összejövetelek, mint a vírus.





Ezeket olvastad már?
Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás