Ma délutánra érkezik meg a hó

A délutáni, kora esti órákban az ország északi részén több helyen is számítani kell havazásra, egyes helyeken pedig havas eső is lehet. Napos idővel indul a ma reggel, azonban a délelőtt folyamán már erősebb felhőátvonulásokra kell számítani helyenként egy-egy futó hózápor is kialakulhat. Délutánra jelentősen megváltozik az idő és északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és a délután második felétől egyre nagyobb területen fordulhat elő havas eső, havazás. A nyugati, északnyugati szél egyre nagyobb területen délnyugatira fordul, több helyen élénk, erős, az északi hegyvidéki területeken akár viharos lökések is lesznek. Reggel országos fagy lesz, délután +5 °C körüli értékeket mérhetünk.

Fotó: Metropol/MG

Nemcsak a hideggel, a fronttal is meg kell ma küzdenünk

Nincs jó hírünk a frontérzékenyeknek, ugyanis ma egy hidegfront terheli meg a szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyek ma görcsös fejfájást, izom és hasi görcsöket is tapasztalhatnak. Napközben nyugtalanság, ingerlékenység és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

Ma még dönthetnek a III. kerületiek az Óbudai-szigetről

A mai napig véleményezhetik a III. kerület lakói, hogy a jövőben, hogy nézzen ki az Óbudai-sziget. Az idei év elején elindított felmérés alapján az óbudai önkormányzat a Fővárosi Önkormányzattal, a magyar állammal és a kerületi lakosokkal egyetértésben, a környékbeliekkel és a sziget látogatóival együtt szeretné végiggondolni és megvitatni, hogy az Óbudai-sziget miként nézzen ki. A tervek már elkészültek, amelyet a lakosok a projekt honlapján véleményezhetnek.

A lakók is beleszólhatnak abba, hogy hogyan nézzen ki a sziget Fotó: Metropol

Több utcában sem lesz áram Soroksáron

Ma reggel 8 és 14 óra között karbantartás miatt ideiglenesen több utcában sem lesz áram a XXIII. kerületben. Az áramkimaradás érinti a Horgászpart utca és környékét, valamint a Háló és Tusa utca és környékét. A szolgáltatás várhatóan 15 óra körülre áll majd helyre.

Ma még pályázhatnak szén-monoxid-érzékelőre a VII. kerületiek

A mai napig pályázhatnak az erzsébetvárosiak ingyenes szén-monoxid-érzékelő beszerzésére. A jelentkezési lapokat és mellékleteit a Hivatal Ügyfélszolgálati irodáiban lehet átvenni (Erzsébet körút 6., Garay utca 5.), vagy le lehet tölteni az önkormányzat honlapjáról (www.erzsebetvaros.hu). A papírokat Ripka András önkormányzati képviselő szívesen átnézi, ugyanis sokan formai hiba miatt nem jutottak hozzá ehhez az életmentő eszközhöz.