A 27 éves Fabio Montoya, aki nyolc éve él az Egyesült Királyságban, barátnőjével vacsorázni indult, amikor az erősen ittas Diego Oliva kikezdett párjával. Bár a férfi kérte, hogy fejezze be a cirkuszt, Oliva erre indulatossá vált, és erősen mocskolódó kifejezésekkel illette a nőt.

A spanyol származású séfnél, aki egyébként egy másik étteremben dolgozott, igencsak elszakadt a cérna, és egy steak-késsel több helyen megsebesítette a kötözködő férfit. A nyaki szúrás mindkettőjük szerencséjére elkerülte a fő nyaki artériát, így Oliva nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, illetve így a latin szakácsot most „csupán” emberölési kísérlettel vádolják – gyilkosság helyett . Montoya egyébként a véres incidens után visszament a La Barra nevű étterembe, elnézést kért kért az alkalmazottaktól , rendezte a számlát és egyúttal visszaadta nekik a késüket – írja a Metro.

Chef stabbed man in neck with steak knife for ‘staring at his girlfriend’

Mint a 27 éves férfi a bíróságon elmondta, hirtelen úgymond „vöröset látott” – amivel nyilván a bikaviadalok emlékének hatására azt próbálta kifejezni, hogy erős felindulásból cselekedett. A bíró szerint Fabio Montoya voltaképpen olcsón megúszta kirohanását, mert ha megölte volna Olivát, akkor felnőttéletének nagy részét most börtönben tölthetné.