Hihetetlen, ránctalanító folyadék volt a hamisított Pfizer-vakcinák üvegében





Az amerikai-német Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának hamisított változatait fedezték fel Lengyelországban és Mexikóban - írta a The Wall Street Journal című amerikai lap szerdán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.22.
koronavírus

A Pfizer/BioNTech-címkékkel ellátott, hamisított oltóanyagokat egymástól független nyomozások során foglalták le a mexikói és a lengyel hatóságok. Lengyelországban feltehetőleg egy ránctalanító folyadék volt az üvegcsében.

A Pfizer letesztelte a fiolák tartalmát, és megállapította, hogy hamis oltóanyagot tartalmaznak. Az amerikai vállalat szakértői már akkor gyanították, hogy hamisítványokról van szó, amikor szemrevételezték a fiolákat, amelyekhez hasonló típusokat nem használnak.

A mexikói Nuevo León állam egészségügyi minisztere szerint nagyjából nyolcvan embert oltottak be a hamis készítménnyel egy helyi klinikán, dózisonként ezerdolláros áron, és eddig nem tapasztaltak az érintetteknél egészségügyi problémákat. A miniszter tájékoztatása szerint a lefoglalt készítmények lejárati dátumai és sorozatszámai is eltértek a tagállamoknak megküldött szállítmányokkal érkezett valódi vakcináktól.

Lengyelországban a hamisított oltóanyagot még januárban foglalták le egy férfi lakásán. A hatóságok szerint senkit sem oltottak be ezzel a szerrel.

A bűnözők a csak korlátozottan rendelkezésre álló vakcinákból és a globálisan zajló oltási kampányból próbálnak hasznot húzni. A nagyobb gyógyszergyárak a hatóságokkal együttműködve próbálják elejét venni az ilyen tevékenységeknek.

Az Egyesült Államokban és Mexikóban például honlapok tucatjait törölték, amelyeken keresztül bűnözők csalárd módon árusítottak „oltóanyagokat”, azt állítva, hogy a vakcinagyártók partnerei.

A The Wall Street Journal szerint a kínai és a dél-afrikai rendőrség több ezer dózis hamisított vakcinát foglalt le márciusban raktárakban és üzemekben. Gyanúsítottak tucatjai kerültek rácsok mögé.

Mexikó emellett egy szállítmány állítólagos Szputnyik V vakcina ügyében is nyomozást folytat. A mintegy hatezer dózist egy magánrepülőgépen foglalták le, amely Hondurasba indult volna.





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás