Egy mexikói meteorológus tette közzé a fotót egy gömb alakú tárgyról, amely Veracruzban zuhant egy fára. A szakember, Isidro Cano Luna szerint a haditengerészetnek kellene megvizsgálnia a gömböt, hogy kiderüljön, pontosan mire is bukkantak.

A gömbről annyi kiderült, hogy található rajta egy antenna és vélhetően kemény műanyagból vagy valamilyen ötvözetből készült. Zuhanásának állítólag szemtanúi szerint a tárgy hangot hallatott. Mivel a megjelenése nagyjából egybeesett a kínai rakétafokozat lezuhanásával, a meteorológus szerint érdemes megvizsgálni, hogy annak egy darabjáról van-e szó.

A meteorológus azt kéri, hogy mindenki tartsa távol magát a gömbtől, amely akár radioaktív is lehetírja a newsweek.com. A témában több kutató is megszólalt, akik szerint kicsi az esélye, hogy űrszemétről van szó, bár a közzétett képek sötétek és életlenek. Szerintük akár átverés istörténhetett, az ugyanis furcsa, hogy az eszközön nem láthatók égésnyomok, aminek a bolygó atmoszférájába való belépéskor keletkezniük kellett volna a felszínén.