A pénzügyminiszter elmondta, hogy a pályázattal elsősorban a hátrányos települések vállalkozásai juthatnak lehetőséghez, amely közel 800 céget érint. Varga Mihály kiemelte, hogy ezek a céget nehezebb helyzetben vannak versenytársaiknál, ugyanakkor fontos szerepet töltenek be a települések életében, mert munkát adnak a helyben élőknek. A gazdaság újraindítása során a kormány ezeket a cégeket kiemelt figyelemmel kíséri.

A pályázaton legalább kétmilliós, de akár 60 millió forintnyi fejlesztésű forrást is elnyerhetnek ezek a vállalkozások” – mondta Varga.

Hozzátette: a megjelenő pályázatok másik része az élelmiszer iparban, a műanyag iparban, illetve a divat- és dizájniparban, működő búruházásait segíti. A pályázatokon 5 és 500 millió forint közötti támogatást is elnyerhetnek. Új gépeket vásárolhatnak, bővíthetik a telephelyeket, korszerűsíthetnek, és van, ahol a munkavállalók bérének egy részét, vagy képzéseit is fizethetik – tette hozzá.

Varga Mihály kiemelte, hogy: a beruházások munkahelyeket védenek és teremtenek, célunk továbbra is az, hogy a gazdaság újraindításából minél több magyar vállalkozás kivegye részét, az ehhez szükséges pénzügyi ösztönzőket a kormány biztosítja. A pályázatokat a Széchenyi2020 honlapján lehet majd benyújtani.

❗️ Bejelentés: a Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként 30 milliárd forintból indítunk pályázatokat a vállalkozások beruházásainak támogatására. 👨‍🔧👩‍💼 🏗 Részletek a videóban! 🎦 👇

Posted by Varga Mihály on Sunday, February 14, 2021