A súlyos betegséggel küzdő fiatal úgy érzi, embertársai megvetik, ahelyett, hogy segíteni próbálnának rajta. Az epilepszia olyan neurológiai betegség, amely olykor igen súlyos görcsrohamokat okoz, és amelynek során a betegek komoly sérüléseket is szenvedhetnek. Minderről azonban kevesen tudnak, és segítség helyett csak megvető pillantással illetik a az epilepsziás betegeket. A 28 éves skót nő nap mint nap kényszerül szembenézni embertársai tudatlanságával és közönyösségével.

A sebeket és a csúnya „monoklikat” természetesen nem fizikai atrocitások okozzák, hanem azok a zuhanások és sérülések, amelyek az ájulás okozta zuhanás és test rohamok keltette rázkódás miatt keletkeznek.

A fiatal lányt sokszor illetik őt becsmérlő és gúnyos megjegyzésekkel, feltételezve, hogy deviáns verekedővel van dolguk. A lányt lelkileg súlyosan megviseli embertársai megvetése, olyannyira, hogy gyakran az utcára sincs kedve kimenni, főképp egy-egy súlyosabb, látványosabb nyomokat hagyó roham után.

Akár napi három alkalommal is rátörhetnek a szörnyű rohamok, amelyek után sokszor úgy fest, mint aki csúnya utcai verekedésbe keveredett.

Ha csak tehetem, otthon maradok, ha az arcomat és a szememet elborítják a sérülések, de ez sajnos nem áll mindig módomban” – panaszolta a Daily Recordnak Abbie.

Az epilepsziával küzdő lány már barátjáért is aggódik: attól tart, mások esetleg azt hiszik, bántalmazó partnerrel él.

Volt olyan alkalom, hogy egy roham után arra eszméltem, az emberek csak bámulnak rám, de segíteni eszük ágában sem volt” – taglalta a szomorú helyzetet Abbie Bryson.

Az epilepszia elméletileg gyógyítható betegség, de egyes típusai gyógyszerrezisztensek – azaz nincs olyan orvosság, amellyel ezek a fajta szörnyű rohamok megelőzhetők lennének – írja a Daily Record.

A huszonnyolc éves lány is a betegség ezen súlyos formájában szenved, és főképp csak édesanyja és barátja segítségére számíthat. A betegség ezen, gyógyszerekkel sem kezelhető formája rengeteg szenvedést okoz Abbie-nek, aki betegsége miatt még munkát sem vállalhat.

Mint mondja, számára a legnagyobb segítséget embertársai együttérzése jelentené: „Jó lenne, ha lennének olyan emberek, akik nem ítélkeznének felettem, hanem valóban törődnének velem” – mondta a megalázott lány a Daily Recordnak .”