Az egész országot lázba tartja a barna medve, ami alig egy hete Miskolc városában tűnt fel. A napokban egy másik veszélyes vad is felbukkant, ráadásul a fővárosban, pontosabban Újpesten.

A Ripost arról számolt be, hogy egy vaddisznó korzózott Budapesten, legalábbis erről számolt be az újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat vasárnap éjszaka. „Egy órán át sétált Újpesten egy nagy testű vaddisznó vasárnap éjjel. Az állat nem lépett fel támadóan, igaz, senki nem keresztezte az útját. A rendőrség mellett az újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat munkatársai is a helyszínre siettek és beterelték a jószágot egy hét hektáros gyártelepre. A helyszínt zseblámpákkal és hőkamerával is pásztázták, de nem bukkantak az állat nyomára, így valószínűleg odébbállt” – közölte a Riposttal Pataki Gábor újpesti állatvédelmi referens.

Több bejelentés is befutott, hogy a rózsa utca ,munkásotthon utca és a stop shopnál is vaddisznót láttak. Rendőrség…

Közzétette: Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat Újpest – 2020. október 18., vasárnap

Hozzátette: sok éve nem látott ennyi vaddisznót Budapesten, s most már nemcsak a budai régiókból, hanem a XV., XVI. kerületből is jelentettek észlelést. A jelenség pedig valószínűleg azért következhetett be, mert tavasz óta az emberek, inkább otthon maradnak a túrázások és kirándulások helyett.