Mérföldkőhöz érkezett a XI. kerületi kelenföldi csomópont. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán jelentette be, hogy kiírták a tendert a BKK és Volánbusz új közös buszvégállomásának megépítésére, amely az őrmezői oldalon fog helyet kapni. Az utóbbi években több projekt is megvalósult Kelenföldön, többek között az M4-es metró megépítése vagy az új bevásárlóközpont megvalósítása, amely hamarosan megnyithatja kapuit.

Ma reggel megjelent a nyílt európai uniós közbeszerzési felhívásunk, indul a tervezés: kulturált BKK- és Volánbusz-végállomás, több P+R parkoló épül Őrmezőn, a kelenföldi metróvégállomáson. A Kelenföld vasútállomás az M4-es metró végállomásának 2014-es megnyitása óta fontos csomópontja Budapestnek, már semmiképp nem tekinthető külvárosias környéknek, most is épül a közelében egy pláza és egy irodaház.” – írja bejegyzésében Vitézy.

Mint írja: múlt héten, március 25-én a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán azonban sok év után végre megállapodás született a Fővárosi Önkormányzat és a Kormány között, hogy a Kormány átveszi és megvalósítja ezt a fejlesztést, és így Fürjes Balázs államtitkár felügyeletével, a BFK irányításával elkezdődik a kelenföldi csomópont továbbfejlesztése. Első lépés a tervezés természetesen.

KIÍRTUK A TENDERT AZ ÚJ KELENFÖLDI BUSZÁLLOMÁS TERVEZÉSÉRE

Ma reggel megjelent a nyílt európai uniós közbeszerzési…

Posted by Vitézy Dávid on Monday, March 29, 2021