500 forint felett mindkét üzemanyag ára

A hét közepén ismét változik a benzin ára. Mától 5 forinttal emelkedik a benzin ára, a gázolaj ára nem változik, így a 95-ös benzinért 501 forintot, míg a gázolajért változatlanul 512 forintot kell fizetni a hazai töltőállomásokon. A mai hatalmas emelkedéssel a gázolaj után már a benzin ára is átlépte az 500 forintos határt. A sosem látott áremelkedés szeptember eleje óta tart, akkor a benzin 7 forinttal, a gázolaj 8 forinttal drágult. Augusztus utolsó napján még 438 forint volt a 95-ös benzin literje, azóta 63 forinttal lett drágább a benzin ára.

Az egekbe szöktek a benzinárak – Fotó: Shutterstock

Forgalomkorlátozások az V. kerületben

Egy delegáció és biztosítása miatt forgalmi változásokra kell számítani Belváros-Lipótvárosban. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy ne a megszokott forgalmi rend szerint közlekedjenek.

Tilos megállni:

  • Ma 12–22 óra között az V. kerületben az Apáczai Csere János utca páros oldalán a Széchenyi István tér és a Wekerle Sándor utca között.
  • Ma 16 óráig az V. kerületben az Erzsébet téren, a Hotel Ritz-Carlton és a Hotel Kempinski Corvinus előtt.

Ünnepek előtt ellenőriz a NAV!

Mától november elsejéig a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a koszorú-, virág-, dísznövény- és ajándékárusokat, illetve a jelmezkölcsönzőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített forgalmi adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Ma van az érettségi utolsó előtti napja

Már csak egy nap van hátra az őszi írásbeli érettségiből. Ma reggel 8 órakor a diákok olasz nyelvből vizsgáznak, délután 2 órakor biológia tantárgyból mutathatják meg tudásukat a tanulók. Az őszi írásbeli vizsgák holnapig tartanak, és az utolsó napon még négy tantárgy vár a diákokra.

Isten éltesse Szacsvay Lászlót!

Ma ünnepli 74. születésnapját Szacsvay László Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. 1971-től a Nemzeti Színházban, majd 1982-től a budapesti Katona József Színházban játszott. Számos tévés alakítás fűződik a nevéhez, szerepelt többek között a Kakukk Marciban, a Csapd le Csacsi!-ban és a Zimmer Feriben is. A színésznél korábban rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizáltak, amiből a korai felismerésnek és beavatkozásnak köszönhetően hamar felépült. 2010-ben ő lett a Magyar Urológusok Társaságának kampányarca.

Ma 74 éves Szacsvay László – Fotó: MTI/Czimbal Gyula