Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte a legfontosabb történéseit, hogy a pályaudvar felújítása alatt hol tudunk jegyet váltani, és melyik ismert magyar színésznő ünnepli születésnapját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.25.
február 25. ez lesz ma

A peronszintre költözik a Keleti pályaudvar jegypénztára

Márciusban megkezdődik a Keleti pályaudvar utascentrumának felújítása. A munkák miatt az alagsorban található jegypénztárak felköltöztek a peronszintre. A pénztárak két helyen érhetők el, a 9. vágány mellett, illetve a 6. vágány mellett. A jegyértékesítő helyek pontos nyitvatartása a vasúttársaság honlapján elérhetőek. Az utasokat útbaigazító táblák segítik. Hogy ne kelljen annyit várni, a MÁV azt javasolja, hogy az utasok válasszák az online jegyértékesítési felületeket és a jegykiadó automatákat. A felújításnak köszönhetően egy helyen lehet majd intézni a menetjegyváltással kapcsolatos ügyeket, és akadálymenetesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljárószint és a vágánycsarnok közötti mozgólépcsőn vagy liften. A Keleti pályaudvar utascentruma várhatóan az év végére készül el.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

Az országgyűlés még 2000. június 13-án döntött arról, hogy február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánítja. Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben a szovjet katonai hatóságok jogtalanul letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulágon, majd később a moszkvai központi börtönben.

Jó hír: marad a tavasz, akár 20 fok is lehet!

A reggeli és a délelőtti órákban még sok helyen ködös lesz az idő, de délutánra eltűnik minden kellemetlenség, és napos idő lesz. Csapadékra nem kell számítanunk. Alig lesz szél, csak a Dunántúlon élénkülhet meg a déli szél. A nappali hőmérséklet akár még 20 fok is lehet!

Delegáció miatt útlezárások lesznek Budapesten

Ma küldöttség érkezése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a Belvárosban, az V. kerületben. A zárások már több helyen délelőtt elkezdődnek. A részletekért kattints ide. Indulás előtt tájékozódjanak a változásokról.

Isten éltesse Dobó Katát!

Ma ünnepli 47. születésnapját Dobó Kata színésznő, rendező. 2019-ben a Kölcsönlakás című filmmel debütált filmrendezőként, melyet több mint 150 ezren néztek meg a hazai mozikban, ezzel 2019 legnézettebb magyar mozifilmje lett. Emellett olyan híres filmekben játszott, mint A miniszter félrelép, a Csak szex és más semmi vagy a Szabadság, szerelem.

HÉV-pótló buszok járnak a Boráros térig

A MÁV-HÉV Zrt. a H7-es (csepeli) HÉV vonalán található 70 éves Kvassay híd felújítását a korábbi közleményében meghatározott határidőben befejezte. A HÉV-közlekedés autóbuszos pótlása a Boráros térig egy további jelentős beruházás miatt a már megszokott formában várhatóan 2021. augusztus 31-ig tart. A pótlás ideje alatt a HÉV Csepel és a Kvassay hídnál létesült ideiglenes végállomás között jár; a Kvassay hídtól a Boráros térig pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Folytatódik az M3-as felújítása

Folytatódik az M3-as metró középső szakaszának felújítása a Lehel tér és a Nagyvárad tér között. A kimaradó szakaszon az M3-as jelzésű metrópótló autóbusz szállítja az utasokat. A pótlásba több segédjárat is besegít, ezzel is csökkentve a járatok megterheltségét és a fertőzés terjedését. További információk: bkk.hu.





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás