RETRO RÁDIÓ

Hogy repül az idő! Már ennyi év telt el a Queen budapesti koncertje óta





36 éve koncertezett Budapesten a világ legismertebb rockegyüttese, de mutatjuk, hogy mi lesz még július 27-én.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.27.
II. kerület VI. kerület X. kerület XIV. kerület ez lesz ma

Enyhül az idő, „csak” 31 fok lesz

A tikkasztó nyári időtől csak mára kell búcsút vennünk. Holnaptól újra jön a felmelegedés. Szerdán továbbra is kitart a napos-gomolyfelhős idő. Csapadékra egyáltalán nem kell számítani. Egy-egy kisebb záporra hajnalban még keleten és délután legfeljebb néhol északon és nyugaton lehet készülni. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél, ami a 30 fok feletti időben igen jól fog esni. A legmagasabb hőmérséklet 28–31 fok között alakul, de egyes tájakon akár a hőmérő higanyszála elérheti a 34 fokot is. Az UV-B sugárzás magas lesz, tehát ha napozni megyünk, akkor figyeljünk oda bőrünkre. Holnap ismét visszatér a forróság, de csapadék továbbra sem várható. A hőmérsékleti értékek ismét felfelé kúsznak és újra 33 fok lesz a legmelegebb órákban.

A szerdai időjárás már elviselhetőbb lesz az elmúlt hetekhez képest Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Károsak is lehetnek az UV-sugarak

A napozásnak rengeteg pozitívuma van, ám ha nem figyelünk oda, ez gyorsan negatívba fordulhat. Ha sok időt töltünk a napon, intenzív sugárzásnak vagyunk kitéve. Ez kárt tehet a bőrünkben és a szemeinkben, ha nem védjük őket a naptól. A túlzott napozás akár bőrrákot is okozhat. Ha a szemünket nem védjük, akkor sérülhet a szemhéjunk, a szem körüli bőr, és akár különböző, például a szaruhártyát érintő betegségeink is kialakulhatnak.

Kerékpár- és élőállat-bérlet a MÁV-alkalmazásban

Egyre többen választják a vasúti bérlet megváltásához az online vásárlás kényelmét. Ezért a személyszállító cég úgy döntött, hogy az applikációban is bevezetik a kerékpár-, illetve élőállat-bérleteket. Tavaly összesen mintegy 5600, míg idén az első fél évben több mint 3300 darabot váltottak az utasok ezen bérlettermékekből. Az online vásárolt kerékpár- és élőállat-bérletek felhasználása személyhez kötött, vásárláskor a kerékpárt vagy kutyát szállító utas adatait kell megadni.

Kerékpár- és állatszállításhoz a bérletet már a MÁV-applikációban is meg lehet vásárolni Fotó: MTI/Máthé Zoltán

36 éve lépett fel a Queen Budapesten

1986-ban ezen a napon koncertezett Budapesten a Queen a Népstadionban (a mai Puskás Arénában). A Magic Tour a Queen rockegyüttes 1986-os, utolsó eredeti felállású koncertturnéja volt, a négy alapító tag utolsó koncertje 1986. augusztus 9-én, Knebworthben zajlott le. A Népstadionban énekelte el Freddie Mercury a „Tavaszi szél vizet áraszt” című magyar népdalt. A turné anyagából állt össze a második koncertalbumuk, amely Live Magic címmel jelent meg 1986 decemberében.

1986. július 27-én koncertezett a Népstadionban a Queen Fotó: MTI/Ilovszky Béla

Zárul a Koncertfilmek hete

Július 27-ig tart a budapesti Cinema MOM mozi koncertfilmekből és zenés filmekből összeállított nyári vetítéssorozata. Az eseményen olyan ikonikus zenekarok és zenészek filmjei kerülnek műsorra, mint a Queen, a The Beatles vagy a Depeche Mode.

Raktárvásárt rendez a Móra Kiadó

Július 27–29 között raktárvásárt tart a Móra Kiadó a Jókai utca 6-ban. Az eseményen kedvünkre válogathatunk a mesekönyvek, a regények, az albumok és a színezők között. A szervezők kedvezményekkel is várják a résztvevőket.

Utcatakarítás Kőbányán!

A X. kerületi önkormányzat megrendelésére Kőbánya több helyszínén takarítási akciót tartanak. A tisztítási munkálatok miatt július 27-én 18 órától július 28-án 14 óráig a Kápolna utcában a Kőrösi Csoma Sándor úttól a Kápolna térig mindkét oldalon és a Kápolna téren a körforgalom teljes területén, valamint a Conti kápolna környezetében nem lehet megállni.

Ma Kőbánya tisztul meg, változik az autósok parkolási rendje Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Forgalomkorlátozás a II. kerületben

Delegáció miatt forgalmi változásokra kell számítani a II. kerületben. Tilos lesz megállni ma 7–16 óra között a Ganz utca páros oldalán a Fő utca és a Bem rakpart között.

Slovan-Fradi BL-selejtező visszavágó

Ma 20.30-kor rendezik Pozsonyban a Slovan Bratislava Ferencváros Bajnok Ligája selejtező mérkőzés visszavágóját. Az első meccset a zöld-fehérek 2-1-re elveszítették.





Ezeket olvastad már?
Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás