Nem közlekedik a hármas metró a déli szakaszon

A hét elejétől hétköznaponként a Határ út és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezen a héten még biztosan rövidített útvonalon jár az M3-as metró a Nagyvárad téri és a Határ úti állomás között. Az autóbuszos pótlásra azért van szükség, mert múlt hét pénteken a kék metró Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A baleset körülményeit a közlekedési vállalat vizsgálja.

A múlt pénteki baleset miatt ezen a héten metrópótlóbusz jár egy szakaszon Fotó: Metropol/Cer Dániel

Így közlekedhetünk a 3-as metróval:

  • Újpest-központ és a Lehel tér között metróval
  • a Lehel tér és a Nagyvárad tér között az M3-as metrópótló autóbusszal
  • a Nagyvárad téri és Határ úti állomások között metróval
  • a Határ út és Kőbánya-Kispest állomások között az M3-as metrópótló autóbusszal

Máig kérhető a Braille-írásos választási értesítő

Január 25-ig igényelhetik a látássérültek, hogy a Nemzeti Választási Iroda az országgyűlési választásról és a népszavazásról Braille-írással készült értesítőt küldjön számukra. Emellett szintén keddig kérhető az egyszerűbben megfogalmazott tájékoztató is. Az értesítőt ma 16 óráig lehet kérni online a valasztas.hu oldalon, személyesen vagy levélben pedig a választópolgár magyarországi lakcíme szerinti választási irodában.

Szépészeti vállalkozásokat ellenőriz a NAV

Február 4-ig a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a szépészeti (fodrászati) és fizikai közérzetet javító (masszázs) szolgáltatókat ellenőrzi. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Jövő hét péntekig ellenőriz a NAV Fotó: nav.hu

Átalakul a közlekedés több kerületben is

Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a II., V., és VI. kerületben is.

Tilos megállni:

  • Ma 8–13 óra között a II. kerületben, a Bem József téren a Külgazdasági és Külügyminisztérium főbejáratával szemközti parkolóban 10 gépkocsinak fenntartott parkolóban
  • Ma 16–22 óra között a VI. kerületben, az Andrássy út 32–36. szám előtt 10 gépkocsinak fenntartott részen
  • Holnap 10 óráig az V. kerületben, a Petőfi Sándor utca 2–4. szám előtt 10 gépkocsinyi helyen

Puskás, a musical az Erkel Színházban

Ma este 7-kor mutatják be az Erkel Színházban a Puskás – a musical című előadást. A darab 1937-ben kezdődik, amikor a későbbi Aranycsapat tagjai megfogadják, hogy a foci által naggyá teszik Magyarországot. A musical története átvezet a második világháborún, majd Puskás és társai csillaggá válásán.

Az Erkel Színházban mutatják be a Puskás-musicalt Fotó: Bors/Dombóvári Tamás

75 éve halt meg Al Capone

48 éves korában ezen a napon hunyt el az olasz származású chicagói gengszterfőnök, Al Capone, alvilági nevén a „Sebhelyesarcú”. Bűnszövetkezete az illegális alkoholkereskedelemre építette fel gazdasági birodalmát, kezében tartotta az alkoholtartalmú italok törvényellenes előállítását és forgalmazását. Al Capone bűnszervezete az alkoholon kívül érdekelt volt még a szerencsejátékban és a prostitúcióban is. A modern nagyvárosokat terrorizálta bandájával, Chicago felett uralkodott és megfélemlítette a lakosságot. Az ismert bűnözőről könyv és film is készült.