Az Országos Erdészeti Egyesület olyan vándortáborozó fiatalokat keres, akik nagykövetként, lelkesedéssel és odaadással képviselnék a természetjárást és az Erdei Vándortábor Programot.

Az Erdei Vándortábor Program

A program évről évre egyre több diákot vonz, akik idén már 12 útvonal közül választhatnak, melyek segítségével közelebbről megismerhetik hazánk természeti és kulturális értékeit, valamint az erdei vándortáborok életérzését. Az egyhetes táborok gyalog teljesíthetők és a természet- és honismereti tudás bővítése, a kulturális és történelmi értékek megismertetése mellett fontos közösségépítő szerepük is van. Céljuk egyrészt, hogy népszerűsítsék a túrázást és sportot, másrészt hogy ismeretet, tudást adjanak az erdőkről, és természetközeli élményt nyújtsanak a fiatal generációnak– tájékoztat az Országos Erdészeti Egyesület.

Mentorprogram segíti a jelölteket

Az ideális Erdei Vándor Nagykövetek olyan fiatalok, akik imádják a természetet, szívesen mesélnek főként kortársaiknak a túrázás során szerzett élményeikről és nem riadnak vissza a szerepléstől. A kampány során szakmai zsűri által kiválasztott nagykövetek részt vesznek egy mentorprogramban is, ahol folyamatos támogatást kapnak az online jelenléthez: tanulhatnak kommunikációról, közösségi médiáról, és az Országos Erdészeti Egyesület számára kiemelkedő jelentőségű célokról, mint a fenntartható és természettudatos gondolkodásmód.

Május 16-ig lehet jelentkezni

A nagyköveteket az Erdei Vándortábor Program résztvevői közül választja ki az egyesület. Jelentkezni május 16-ig lehet. Nem kell mást tenni, mint az erdeivandor.hu-n kitölteni egy űrlapot és egy maximum háromperces bemutatkozó videót készíteni.

Fotó: Shutterstock

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!