A 23 éves Emilie Barber nagyon nehezen dolgozta fel, hogy párja, Steven Wareing elhagyta őt, azt pedig már képtelen volt elviselni, hogy a szakítás után nem sokkal új barátnőt is talált magának. Az angliai Kirkbyben élő fiatalok a szakítás után még egy ideig a közös lakásukban laktak, itt támadt rá Barber az új barátnőre – írja a Daily Star.

 

(Fotó: Pixabay)

Barber és Wareing három évig volt egy pár, már el is jegyezték egymást, amikor a kapcsolat megromlott. A szakítást követően megegyeztek abban, hogy a férfi kifizeti a nőnek a lakásrészét, de addig továbbra is ott lakhat. Barber azonban úgy gondolta, az egyezségnek az is része, hogy exe addig nem randevúzik, és semmiképp nem hoz fel nőket a közös otthonukba. Wareing viszont egyszer hazavitte az üres lakásba új nőismerősét.

A nő azonban időközben hazaért, és bár az új barátnő a viták elkerülése végett megpróbált elrejtőzni a fürdőszobában, Barber rájött, hogy valaki még van a lakásban. Feltépte az ajtót, és egy késsel támadt előbb a nőre, majd az őt védeni próbáló Wareingre, akit háromszor hasba is szúrt, szerencsére egy tompa késsel. Az autójukhoz menekülő párt ezek után az utcáig üldözte, végigkaristolta a férfi autóját, majd később Wareing szüleivel is agresszívan viselkedett.

Barber kezdetben tagadta a vádakat, de végül beismerte a tettét. A bíróság 4 hónapnyi börtönbüntetésre ítélte.