A 24 éves Becky Stiles pánikba esett, amikor a tíz hónapos Harvey pelenkáját cserélte, és egy sötét karikát fedezett fel a szájpadlásán. Az édesanyának fogalma sem volt arról, hogyan keletkezhetett a lyuk kisbabája szájában, de gondolkodás nélkül a kórházba rohant vele. A háromgyermekes anyuka a 10 hónapos Harvey-t a Colchester-i kórházba vitte.

Legnagyobb szerencséjére még az épület bejáratánál összefutott néhány nővérrel. Az egyikük egy zseblámpa segítségével vizsgálta meg a csöppséget. Ekkor derült ki, hogy felesleges volt a nagy riadalom, ugyanis egy ártatlan matrica ragadt a szájpadlására – írja a Mirror, ahol képeket is közöltek a kisfiú szájpadlásáról.

(Képünk illusztráció/Pixabay)

A szégyenében elvörösödött Becky elmondta, hogy a történteket azért osztotta meg, hogy figyelmeztesse a többi szülőt, hogy tartsák távol a matricákat az újszülöttektől.

„Ahogy lefektettem, láttam egy „lyukat” a szájpadlásán. Megpróbáltam megérinteni, de csak sikoltozott, ezért odahívtam az apját, és rávettem, hogy nézze meg. Reszkettem, leizzadtam és a könnyeimmel küzdöttem” – emlékezett vissza a nő a drámai pillanatokra.

Az édesanya felhívta a szüleit is, hogy tanácsot kérjen, akik azt javasolták azonnal vigye kórházba. Becky másik két fiát így átvitték a nagyszülőkhöz, míg a kisfiúval segítségért siettek.

A család részben megkönnyebbült és részben szégyenkezett is a történtek miatt. Főleg, hogy mire megoldódott a probléma, az anya már az egész családot riasztotta, így mindenkinek el kellett mesélnie a matricás balesetet.