A Blaha Lujza tér környékén készültek azok a videók, amelyekből kiderül, hogy az emberek már teljesen elvesztették a türelmüket, teljesen mindegy, hogy tömegközlekedéssel vagy autóval próbálnak eljutni egyik helyről a másikra, mindkettő lehetetlen küldetésnek bizonyul. Az iskolakezdéssel és azzal, hogy az emberek visszatértek a szabadságukról, még az eddigieknél is nagyobb a káosz.

Van olyan, aki 200 métert tett meg 20 perc alatt, Ádám pedig arról panaszkodott, hogy legalább 30 perc, amíg ki tud fordulni a Népszínház utcából a Blaha Lujza térre. Akadt olyan taxis, akinek egy beteg utasa időpontra ment valahova, de végül kénytelen volt neki azt mondani, hogy menjen inkább villamossal. Persze ez sem biztos, hogy jó tanács, hiszen a járókelők is kifakadtak:

„Van, amikor kimaradnak járatok” – mondta Ibolya.

„Fél órát kell várni, amíg a busz beáll a megállóba, elkések a munkahelyemről” – mondta egy másik járókelő.

A Metropol is bevetette magát a reggeli utcai csatába és bejárta a budapesti csomópontokat. Munkatársunk elsőként a Keleti pályaudvarról jelentkezett be, ahol 7 óra 30-ra totális dugó alakult ki. Tömött sorokban állnak az autók, percekig egy helyben kell várakozniuk a sofőröknek, mire pár métert előrébb gurulhatnak. A Blahától kifelé teljesen megbénult a közlekedés. Az egyik autónak 3 piros lámpát kellett várnia, mire átjutott a kereszteződésen, de így is csak a zebrán tudott megállni. Már szinte a felüljárón is lehetetlen közlekedni, az autósok pedig egyre türelmetlenebbek.