Megdöbbenve tapasztalták a budapestiek, hogy a főváros ékkövének tartott Clark Ádám téri virágágyás helyén csak egy nagy adag bitumen látható néhány munkással és markolóautóval.

– Ez még az átkosban sem fordult elő!mondta H. Dóra a Ripostnak.. – Nem is mert volna akkor senki hozzányúlni, mert középen vörös csillag volt a virágokból formázva. Nem azt sírom vissza, amikor a rendszerváltás után megszüntették a vörös csillagot és árvácskák, tulipánok meg nefelejcsek kerültek oda; boldogok voltunk, mert a letűnt rendszer egyik jelképe szűnt meg. Ez a virágágyás üde színfolt volt a város betonrengetegében, és most ez is megszűnt. Miért kellett lebetonozni? – háborodott fel.

K. Szilvia egy kedves emlékét is megosztott a lappal, amikor azt kérdezte: miért betonozták le a Clark Ádám téri virágágyást.

– Amikor férjhez mentem, errefelé haladtunk el az esküvői konvojjal – emlékezett. – Akkor vörös tulipánok és kék nefelejcsek voltak beültetve, egy ágyás fehér virág is volt. Ez nekem nagyon kedves emlék, valahányszor erre járok, jólesően felidéztem. Ma reggel erre autózva pedig azt láttam, hogy megszüntették az egészet! Hogy tehették ezt? – kérdezte.

Úgy tudjuk, a Lánchíd felújítása miatt aszfaltozták le a teret, hogy erre tereljék a forgalmat, állítólag ideiglenesen. Erről azonban semmiféle hivatalos közlés nem volt, Budapest lakóit váratlanul érte, hogy ledózerolták az ikonikussá vált, több évtizede ott lévő virágágyást. Így néz ki most a helyszín:

Betondzsungel lett a Clark Ádám tér (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)