Egy horgosi édesanya arra ébredt, hogy valaki motoszkál a hálószobájuk melletti szobában. Mivel két fiú és egy lány édesanyja, biztos volt benne, valamelyik gyermeke keres valamit.

„Kiszóltam, hogy mit keres, de nem kaptam választ. Utána bejött a hálószobába, de mivel a szemembe világított, és csak egy fekete baseball sapkát láttam megvillanni, amilyen az egyik fiamnak is van, így még mindig azt hittem, hogy a gyerekem keres valamit”mesélte a Ripostnak a neve elhallgatását kérő édesanya.

Az asszony érezte, hogy valami nem stimmel, ezért elindult megnézni, hogy mi okozza a zajt. Döbbenten látta, hogy tárva-nyitva a bejárati ajtajuk, a fiókjaik pedig kihúzva.

„Azonnal ébresztettem a férjem, és hívtam az ébren lévő nagyfiamat. Kirohantunk a házból, de a betörők már a túloldalon jártak. A férjem és fiam a migránsok után eredt, és a rendőrség is hamar kiért, de nem sikerült elkapni a betörőket” – árulta el az anya. Hozzátette, szerencsére csak a pénzt vitték, tárcákat az iratokkal együtt eldobták, így azok meglettek.

Hiába kapták el a gyanúsítottakat

„Horgos körül nagyjából 300-400 migráns él most. A faluőrünk azt mondta, látásból ismeri azokat, akik betörtek hozzánk, így mikor másnap észrevette őket, azonnal értesítette a rendőrséget. Mindhármunkat behívtak és bár azonosítottuk a betörőket, később szabadon távozhattak. A zsebük tele voltak pénzzel, de ahhoz, hogy visszakaphassuk a tulajdonunkat, meg kellett volna mondanunk a tőlünk ellopott pénzek sorszámát. Így azt is visszakapták…” – sóhajtja az édesanya. Majd így folytatja: „Nem csak pénzt, ruhákat is zsákmányoltak. Közeleg a tél, fáznak, nálunk pedig mindennapossá válhatnak a betörések. Mivel nincs náluk papír, a rendőrök kénytelenek kiengedni őket, ők pedig tudják, hogy bármit megtehetnek, büntetlenül. Mi, itt élők pedig nem csak védtelennek érezzük magunkat, de egyre jobban félünk” – árulta el a nő a Ripostnak.