Több ország jelezte, hogy készülnek a harmadik oltásra, de Európában Magyarországon válik először lehetővé. A teljes immunitást jelentő átoltottság tekintetében továbbra is Európa és a világ élvonalában vagyunk.

A delta-vírusmutáns az európai országokban és már hazánkban is erősen terjed. Ezért fontos, hogy a még be nem oltottak is kérjék az oltást és azok, akik április 30. előtt kapták meg a vakcina 2. adagját és a sérülékeny csoportba tartoznak, azok mielőbb megkaphassák a 3. oltást.

A harmadik oltás felvétele a sérülékeny csoportoknál indokolt

Időpontot azok tudnak foglalni, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást. Az oltás fajtájáról az oltóorvos és az alapbetegséget kezelő orvos fog dönteni. Időpontfoglalás itt

Mától Európában elsőként Magyarországon már a harmadik vakcina is felvehető. Időpontot azok tudnak foglalni, akik már…

Posted by Koronavírus tájékoztató oldal on Saturday, July 31, 2021

 

Ha a háziorvos javasolja

 

Mint ahogyan már megírtuk, Bodrogi Gyula már februárban megkapta a koronavírus elleni mindkét oltását, így biztonságban érezheti magát.

„Én korábban is minden óvintézkedést betartottam, hogy védjem magamat és a családomat a koronavírus ellen, és most is így teszek, habár már nagyobb szabadságunk van, mint néhány hónappal ezelőtt. A harmadik oltást akkor fogom beadatni magamnak, ha a háziorvosom ezt tanácsolja, abban az esetben viszont gondolkodás nélkül sietek majd hozzá. Már így is túl sok bosszúságot okozott nekünk ez a járvány, semmi szükség arra, hogy ez ismét megtörténjen” – árulta el a Metropolnak a színművész.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián