RETRO RÁDIÓ

Banán alá rejtették a másfél milliárd forintnyi drogot





Nagy mennyiségű drogra bukkantak Budapesten a zsaruk. Információink szerint a majdnem egymázsányi heroinszállítmány külföldről érkezett, azonban valaki megdézsmálhatta, ugyanis mire a rendőrök kiértek, már hiányzott belőle.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.19.
drogfogás

Nem mindennapi drogfogást könyvelhettek el a zsaruk a közelmúltban. A Bors úgy tudja, a rendőröket melósok hívták ki a csepeli Szabadkikötőhöz, miszerint egy igencsak gyanús és „megbontott” konténert találtak egy hajón. Hamarosan kiderült, gyanújuk korántsem volt alaptalan, ugyanis a konténerben hatalmas adag, közel egymázsányi drogot találtak. Információink szerint a csomagokban heroin volt, amit egy banánszállítmány közé próbáltak elrejteni, a drogot pedig a déligyümölcsfürtök alá dugták el. Piaci értéke a másfél milliárd forintot is meghaladhatja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette lapunknak: valóban megtalálták a drogot.

A csepeli Szabadkikötőben bukkantak a drogra az ott dolgozó munkások Fotó: Bánkúti Sándor

– 2022. szeptember 7-én a csepeli Szabadkikötő területén dolgozók rakodás során az egyik konténerben gyanús csomagot találtak, így értesítették a rendőrséget. A BRFK munkatársai több csomag kábítószergyanús anyagot foglaltak le, aminek a szakértői vizsgálata folyamatban van – tájékoztatta a Borsot a Budapesti Rend­őr-főkapitányság. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan kié volt a kábítószer.

– Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűn­ügyi Főosztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Gyanúsítotti kihallgatás válaszadásunkig nem történt – közölték.

Banánszállítmánynak álcázva szállították a kábítószert Magyarországra (Photo by Christian Ender/Getty Images)

Lapunk úgy tudja, a teherhajó Csehországból érkezett a kikötőbe, de azt, hogy a végcél is Magyarország volt-e, egyelőre nem tudni. Annyi bizonyos, hogy korántsem ez az első eset, hogy banánszállítmánynak álcázott drogot csempésznek be egy országba: korábban Berlinbe, Prágába és a horvátországi Ploče városába is érkezett egy meglepetés-kábítószer a banános rekeszek között, Pločeban pedig még a boltok polcaira is kipakolták a drogot a gyümölcsökkel együtt.

Ha kiderül, hogy valóban heroin érkezett a csepeli kikötőbe, akkor bizony megeshet, hogy a valaha elfogott legnagyobb heroinszállítmányt fogták el, ami csak hazánkba érkezett: a korábbi rekordot ugyanis 2019-ben állították fel, amikor a zsaruk pakolás közben csaptak le egy bandára, akik 70 kilónyi heroint pakoltak ki egy pesti raktárban.





Ezeket olvastad már?
Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás