A szuperhősök köztünk járnak





A járvány alatt is tömegekhez juttatja el az elsősegélynyújtás ismereteit a Magyar Vöröskereszt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.12.
világnap

20 éves az Elsősegélynyújtás Világnapja

Szeptember második szombatja minden évben az Elsősegélynyújtás Világnapja már 2000 óta. A tizenhat európai ország kezdeményezésére létrejött világnaphoz kapcsolódóan a Magyar Vöröskereszt Hősképző Kampánya idén is a biztonságos elsősegélynyújtási ismeretek elsajátításának fontosságára hívja fel a figyelmet - olvasható közleményükben.

Nem lehet elég korán elkezdeni a segélynyújtás fontosságának tanítását Fotó: Metropol

A legnagyobb hazai humanitárius szervezet rövid kihagyás után júniusban, biztonságos keretek között indította újra a gépjárművezető jelöltek számára ajánlott, közúti elsősegélynyújtó tanfolyamait és az ehhez kapcsolódó hatósági vizsgákat. Emellett immár negyedik alkalommal vette kezdetét a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtást népszerűsítő, Hősképző Kampánya idén ősszel, mely november végéig egy-egy aktuális világnaphoz kötődve a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezésre fókuszál.

Szeptember elején a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a biztonságos évkezdés érdekében a diákok bevonására, önkéntes COVID szolgálatok megszervezésére és az iskolai elsősegélynyújtó szakkörök biztonságossá tételére hívta fel a figyelmet. Ennek újabb lépéseként, az Elsősegélynyújtás Világnapja alkalmából egy, az elsősegélynyújtást oktatók számára hasznos módszertani útmutató kiadása mellett döntött a szervezet. Az összeállítás neves hazai egészségügyi szakemberek állásfoglalása, nemzetközi ajánlások és a vöröskeresztes bázisiskolák pedagógusainak javaslatai alapján készült el. Az alábbi linken ingyenesen elérhető elektronikus kiadvány célja, hogy országszerte megfelelő járványügyi óvintézkedések betartása mellett, veszélytelenül folytatódhasson az elsősegélynyújtó ismeretek oktatása.

A hétköznapi szuperhősök most a külsőt is hozták Fotó: Metropol

Napjaikban is sokan gondolják úgy, hogy veszélyhelyzetben, egy baleset vagy rosszullét esetén nem mernének segítséget nyújtani, holott a megfelelő elsősegélynyújtó ismeretek birtokában bárki életet menthet. A Hősképző Kampány önkéntesei és a Magyar Vöröskereszt munkatársai a járvány idején is az egymás iránti felelősségvállalás tudatosításáért és az elsősegélynyújtás népszerűsítéséért dolgoznak a lakosság és a közösségek egészségének megóvása érdekében.

 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás