„Nyom nélkül tűnt el, mintha elnyelte volna a föld” – kétségbeesve várják haza a Szabadiból eltűnt édesapát

Családja kétségbeesve várja haza Nemes Árpádot, aki április 4-én, csütörtökön biciklivel ismeretlen helyre távozott szabadi otthonából. A 70 éves idős úr nyom nélkül tűnt el, így egyelőre úgy tűnik, hiába minden erőfeszítés...Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.04.17.
édesapa nyom Nemes Árpád eltűnt keresés

Sárkányrepülővel, keresőkutyákkal, csapatokba verődve fésülték át a környéket a 70 éves Nemes Árpád után Szabadiban és környékén, de hiába. A Somogy vármegyei településről nyom nélkül tűnt el az idős férfi, így most nem tudják a kutatócsapatok és a család sem, hogy merre induljanak. Az eltűnt férfi fia, ifjabb Nemes Árpád már a legrosszabb opcióra is gondolt eltűnt édesapjával kapcsolatban, de semmire sem utal nyom vagy bizonyíték.

Nemes Árpád a Szabadi hegyről tűnt el, legutóbb onnan látták visszafelé jönni  Fotó: Google Maps

„Átfésültünk minden helyet, ahol lehet...”

Nemes Árpád április 4-én tűnt el szabadi otthonából. A 70 éves férfi biciklire szállt és elment otthonról, pedig tudta, hogy aznap érkezik hozzá az egyik fia és a kis unokája is. A család és az egész környék nagy erőkkel kereste azóta az édesapát, minden lehetséges forgatókönyvet végig gondolva, de a keresés nem vezetett eredményre, így most abbahagyták. A legutóbbi biztos információ szerint Árpád a Szabadi hegyről indult vissza aznap, ahol még látta őt egy autóval arra járó ismerős, onnan azonban nyoma veszett, mintha a föld nyelte volna el.

Mindent átfésültünk, a pincéktől kezdve a háborús bunkeren át a Kapos folyóig, de hiába. Sehol nem találjuk édesapámat, vagy bármilyen nyomot, amin tovább mehetnénk. Elakadtunk, így úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk a keresést, amíg nincs új nyom, vagy nem kapunk lakossági bejelentést

– mondta el a Metropolnak ifjabb Nemes Árpád, aki úgy érzi nyom nélkül bármelyik irányba is indulnának, vakrepülés lenne, hiszen bárhol lehet az édesapja. 

A férfit az egész környék keresi, senki nem érti mi történhetett vele  Fotó: Police.hu

„Még mindig reménykedünk”

A keresőcsapatok azért is vannak bajban, mert a Szabadi hegy igazi útvesztő. Onnan ugyanis a környező települések bármelyikére el lehet jutni. Van is egy olyan mondás, miszerint minden út Rómába vezet, de az összes a Szabadi hegyről indul. A hegyről pókhálószerűen ágaznak el az utak minden irányba, Árpádot pedig legutóbb ott látták.

Ennyi nap elteltével már a családot és a rokonokat is próbáltam felkészíteni arra, hogy akár a legrosszabb kimenetele is lehet ennek az ügynek, így erre lelkileg készülni kell. Még mindig abban reménykedünk, hogy valakinél meghúzta magát, de nem értjük, hogy miért tenné ezt ilyen sokáig” – tette hozzá az eltűnt fia, aki úgy érzi, nyom nélkül csak tapogatóznak merre lehet az édesapja, jelenleg a rendőrség is nyomoz.

Minden nyom segíthet 

Árpi bácsi 175 cm magas, eltűnésekor fekete melegítőnadrágot, szürke pulóvert, cipzáras kapucnis felsőt viselt, amin sötétzöld és fekete minták vannak. Kerékpárja egy alacsony vázas, bordó mountain bike, elől kosárral, hátul sima csomagtartóval. Fontos, hogy, ha valaki megtalálja a biciklit, ne mozdítsák el a megtalálás helyszínéről! Árpi bácsi fia, Nemes Árpád azt kéri, hogy ha bárki érdemleges információval tud szolgálni édesapja eltűnésével kapcsolatban, az keresse őt bizalommal a fenti Facebook-posztban található telefonszámon.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás