Hátborzongató robbanások a XVIII. kerületben: felcsaptak a lángok, minden porrá égett





A lángok egy garázsban csaptak fel, az ott parkoló autó is szénné égett, a gázpalackokat a TEK-nek kellett kilőni.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.04.14.
Módosítva: 2024.04.14.
garázs töltő robbanás XVIII. kerület tűz

Hatalmas lángokra és hátborzongató robbanásokra lettek figyelmesek tegnap (április 13.) este a XVIII. kerületi Somlókert utcában. A tűz az egyik családi ház garázsában csapott fel, információink szerint igencsak különös körülmények között: egy akkumulátortöltő ugyanis túlmelegedhetett, majd felrobbant.

tűzoltó, tűz
A tűzoltók elfojtották a lángokat, de volt olyan robbanásveszélyes palack, amit a TEK-nek kellett kilőni. Mindez egy túlhevült töltő miatt történhetett meg / Fotó: Pexels (illusztráció)

A tűz nagyon gyorsan terjedt, pillanatok alatt lángokban állt az egész garázs és a benne parkoló kocsi is. A lángok akkorák voltak, hogy nem csupán az ott és a közelben élők eszméltek fel a tűzre, majd az azt követő, többméteres magasságban tomboló tűzoszlopra, hanem kerületekkel arrébb is.

Soroksáron is lehetett látni, sőt, még éreztem is. Furcsa, égettműanyag-szag terjengett. Nem sokkal később, miután megéreztem, már hallottam is a tűzoltók szirénáját. Akkor gondoltam, hogy baj lehet, mert több kocsi is száguldott. Amikor meg kinéztünk, láttuk a furcsa fényt a távolban. Kiderült, hogy az a tűz volt

– mondta egy soroksári férfi. Egy Pesterzsébeten élő asszony is érezte az égett szagot: 

Én nem láttam ugyan a tüzet, de az égett szagot éreztem, és a tűzoltókat is hallottam. Először azt hittem, hogy itt, a környéken gyulladt ki valami, meg is ijedtem

– mondta a nő. 

A tűzoltók hamarosan a helyszínre siettek, és azonnal nekiláttak eloltani a pokoli katlant. Szerencsére hamarosan sikerült is elfojtaniuk a lángokat, a bent elhelyezett holmik viszont elégtek. Úgy tudjuk, hogy a bent lévő tulajokat még időben ki tudták menekíteni, nekik nem esett bajuk:

– A tűzoltók megfékezték a lángokat, jelenleg a még izzó részek oltásán dolgoznak a XVIII. kerületben, ahol egy garázsban edzőgépek, szerszámok és berendezési tárgyak, valamint egy garázsnak használt melléképületben egy gépkocsi égett ki teljesen a Somlókert utcábanközölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A robbanásokat vélhetően egy gázpalack okozta, de nem ez volt az egyetlen veszélyforrás bent: a garázsban ugyanis acetilénpalack is volt, ezt a TEK-nek kellett hatástalanítani.

Az egységek az épületben egy acetilén- és egy oxigénpalackot találtak, amiket hőhatás ért. Az előbbit a TEK munkatársai kilőtték, az utóbbit a tűzoltók visszahűtötték. Az egységek egy felrobbant gázpalackot is találtak az épületben

 – fűzték hozzá.





 





Ezeket olvastad már?
Borzalmas tragédia: Meghalt a 2 éves kisfiú, aki kiesett az ugrálóvárból a szélviharban

Borzalmas tragédia: Meghalt a 2 éves kisfiú, aki kiesett az ugrálóvárból a szélviharban

Nógrádi György a Metropolnak: így lehet újra béke Európában

Nógrádi György a Metropolnak: így lehet újra béke Európában

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás