Rohantak a mentők: jeges vízben merült el két kislány Szegeden





A két kislányt fiatalok húzták ki a vízből.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.01.16.
mentő Tisza ártér Szeged jeges víz

Hatalmas riadalom és sikoltozás miatt bolydult fel az élet Szeged környékén, a Tisza egyik árterében, ugyanis hétfőn délután két gyerek a fagyos, jégkásás vízbe zuhant a Tisza árterében. 

mentő
A két kislányt mentő vitte kórházba   Fotó: OMSZ (illusztráció)

A Szeged365 tudomása szerint az eset a Pick Arénával szembeni ártéren történt, ahol a fiatalok szerencséjére nem csak ők tartózkodtak: a hangokat ugyanis meghallotta két másik fiatal, aki azonnal a bajba jutottak segítségére siettek, és kimentették őket a jeges fogságból. 

A helyiek elmondták, hogy az ártéren nem mély a víz, szerencsére a fiatalok így nem igazán süllyedhettek el.

Nagyon nagy szerencséjük, hogy az a víz nem mély arrafelé, különben tragédia is lehetett volna a vége. Sok helyen bokáig, máshol talán, ha térdig vagy derékig ér, így elmerülni sem igazán tudtak, hacsak nem pont egy mélyebb szakaszon csúsznak bele, mert ott lehet gond

– mondta egy helyi férfi. Információink szerint azonban a lányok pont egy olyan részen csúsztak a vízbe, ahol az mélyebb volt, el is merültek benne. Lapunk úgy tudja, hogy a szóban forgó két lány utcai cipőben volt, ami bele is ragadt a jeges vízbe.

Azt hallottuk, hogy cipőben voltak, így lehet, hogy csak egy rossz mozdulat történt, és szegények véletlenül belecsúsztak a vízbe. Bár az már kezdett befagyni, azért messze nem mutat egybefüggő jégréteget

– mondta a férfi. Úgy tudni, hogy a két lányhoz ezután mentőt hívtak, és végül enyhébb fokú kihűléssel szállították őket kórházba. Információink szerint az állapotuk stabil, jól vannak, már ki is jöhettek az intézményből. A Metropol az üggyel kapcsolatban felkereste az Országos Mentőszolgálatot, válaszuk esetén cikkünket frissítjük. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás