„A legrosszabb a tehetetlenség” – vásárolni indult a szolnoki nagymama, de a boltba soha nem ért oda





November 5-én dél körül veszett nyoma annak a 79 éves szolnoki hölgynek, akit napok óta keres a családja és a rendőrség. Németh Mária a boltba indult bevásárolni, de az üzletbe már nem érkezett meg. Útközben nyoma veszett és azóta sem tudni róla semmit, de vélhetően életveszélyben van.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2023.11.08.
demens életveszély szolnok rendőrség eltűnés

Csillik Gyula Balázsné, lánykori nevén Németh Mária Terézia november 5-én indult el szolnoki otthonából a boltba, majd nyoma veszett. Eltűnése akkor lett gyanús, amikor az üzletbe indulása után pár órával sem tért haza. Az idős hölgy férjével élt, aki azonnal jelezte fiuknak az eltűnést és megindult a keresés. Azóta már az interneten is bejárta a néni fotója, de egész Szolnok és környéke is ki van plakátozva Mária néni fotóival. 

Bevásárolni indult, de már nem tért haza  Fotó: Facebook

A néni demens, akár életveszélyben is lehet

Mária néni barna bőrkabátban, drapp nadrágban és bőrcipőben hagyta el otthonát november 5-én. Egy kendőt is viselt, valamint kék esernyő is volt nála. Az utolsó kamerafelvételen, ami róla készült épp feje fölött tartja az esernyőt és a bolt irányába sétál. Németh Mária Terézia 160 cm magas, 55 kg, vékony testalkatú, ősz hajú. Telefonja nincs, iratai nála lehetnek, de vélhetően eltévedt. Mivel a néninél demencia áll fenn, így az sem kizárt, hogy felszállt egy szolnoki buszra és olyan helyen van, amit nem ismer. 

A nagymamám eltűnése utáni éjjel végig őt kerestük és azóta is a rendőrség segítségével. Minden olyan helyen szétnéztünk, ami ismerős lehet a számára vagy kötődik hozzá, így jártunk a háznál is, ahol felnőtt. Mivel nyugdíjasként egy igazolvánnyal is tud utazni, így még a buszsofőrök sem szólhattak neki, hogy rossz irányba indul, mostanra szinte bárhol lehet, hatalmas a terület, ami szóba jöhet

– mesélte a Metropolnak a néni unokája, Csillik Orsolya. A család már a környező kórházakban is érdeklődött és kiplakátolták a fotójával is az intézményeket és a környező településeket. 

Kamerafelvétel is készült  Fotó: Facebook

Zavart lehet, eltévedhetett és demencia is fenn áll az ő esetében. Hála istennek nem szed olyan gyógyszert, aminek hiánya életveszélybe sodorná, de ha nem talál haza, akkor nagy baj is lehet. A legrosszabb a tehetetlenség ilyenkor, nem egyszerű ezt viselni”tette hozzá Orsolya.

A nagypapám kettősen viseli: valahol fel is fogja, hogy a mama eltűnt, de valahol nem. Ebben az esetben nem tudom, melyik a jobb. Folyamatosan látogatjuk őt, gondoskodunk róla, többször járunk hozzá és ételt viszünk neki

– részletezte Orsolya, aki családjával együtt nagyon szereti, nagyon várja haza a nagymamát és a végsőkig reménykednek benne, hogy hazatalál.

Nem feltétlenül egy sétáló, bolyongó nénit keresünk. Padon ülve, fekve, kietlen helyeken is lehet, ahova behúzódott éjszakára vagy ahol valamennyire is biztonságban érezheti magát” – tette hozzá az aggódó unoka.

A néni szolnoki otthonából indult a boltba, majd eltűnt  Fotó: police. hu

A rendőrség is nagy erőkkel keresi

Csillik Gyula Balázsnét, lánykori nevén Németh Mária Teréziát a rendőrség is körözi eltűnés miatt. A hölgy keresésébe a magyar eltűntkereső csapatok is beszálltak. Azt kérik, hogy ha bárki látta a hölgyet vagy felismerné azonnal hívják a rendőrséget vagy családját Csillik Orsolyát a 06705606839-es telefonszámon. Továbbá kérik, hogy ha bárkinek van privát biztonsági kamerája Szolnokon, nézzék vissza a felvételeket, hátha látszik merre haladhatott az idős hölgy!

 





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás