A Netflix egyik legújabb sorozatában, a Single’s Infernóban (magyarul: Szinglik Purgatóriuma) szerepelt a fiatal lány, akire nagyon sok rajongó kiakadt. Song Ji-a hamar a műsor legkedveltebb karakterei közé került, hiszen divatérzéke sokakat elvarázsolt. Nem is véletlen tehát, hogy sokan nagyon berágtak rá, amikor feltűnt nekik, hogy a versenyző hamisítványokat hordhatott a műsorban.

Song Ji-a kamu dizájnerruhái a rajongóknak váltak gyanússá, hiszen a becslések szerint négy darab említett ruhadarabja összesen több mint tízezer dollárba, azaz több mint 3 millió forintba kerülnének eredetiként. A nézőknek azonban gyanús lett, hogy amikor utánanéztek a ruháknak, akkor pontosan ilyen gyártmánya egyetlen cégnek sem volt, mint amilyet a sztár viselt.

Ji-a egyébként egy youtuber és influenszer, akit Freezia néven ismernek sokan. Ez a tény pedig tovább fokozta a kedélyeket, mivel közösségi oldalain a csúcskategóriás divat- és életmódtartalmakra összpontosít. Része tehát a annak a kultúrának, amely a dél-koreai népességének a legfelső 0,1 százalékát teszi ki.

„Dél-Korea túlnyomórészt konzervatív kultúrával rendelkezik, és az embereknek való hazudozás gondolata nagyon felháborodásra ad okot – amellett, hogy támogatja a hamisítási ipart” – magyarázta el egy szakértő a BuzzFeed Newsnak, hogy mi az oka, hogy ebből ekkora botrány kerekedett.

A hatalmas felháborodásnak végül az lett az eredménye, hogy Song Ji-a egy bocsánatkérő levelet posztolt az Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

𝑓𝑟𝑒𝑒𝑧𝑖𝑎 .🌼 (@dear.zia) által megosztott bejegyzés

„Őszintén elnézést kérek mindenkitől, aki csalódott bennem vagy valamilyen formában megbántottam” – szögezte le egy kézzel írott feljegyzésében, amelyet hétfőn tettek közzé az Instagramon.