Ha van oltás, van karácsony!





Már megint egy “járványkarácsony”! Jobb lesz, mint a tavalyi, de sajnos sok családnál még mindig a járványról szól az ünnep.



Megosztás
Szerző: Simon László
Létrehozva: 2021.12.23.
karácsony

Lesznek családok, akiknél szívbemarkolóan üres lesz egy szék a családi asztalnál. Lesz, ahol már nem főz többé a nagymama, nem cipel fenyőfát a nagypapa. Akik elvesztették egy családtagjukat a koronavírus miatt, azoknak végtelenül szomorú lesz most a karácsony.

És sajnos családok százezreinél idén is az a téma: elmenjünk-e ünnepelni a nagymamához? Sok helyen van olyan családtag, aki nem kapta meg a védőoltást, ezért megint tipródni kell: Most mi legyen? Az idei karácsonyt is kihagyjuk? Én be vagyok oltva, de így is megfertőzhetem az oltatlan nagyit!

Kemény dilemma, mert nincs igazán jó választás, és akárhogy döntünk, lelkiismeretfurdalás a vége. Ha elmegyünk a nagyszülőkhöz, veszélyeztetjük az életüket, de ha nem megyünk, akkor meg egyedül hagyjuk őket karácsonykor…

A szakemberek tanácsa egyértelmű: aki nincs beoltva, még mindig életveszélyben van! Nekik, ugyanúgy, mint tavaly, az életükbe kerülhet a találkozás, a közös ünneplés.

De szerencsére családok millióinak nem kell hezitálniuk. Ahol mindenki be van oltva, ott végre nyugodtan összegyűlhet a család a karácsonyfa alatt, végre nem kell az unokákat eltiltani a nagyszülőktől, és a szülőknek sem kell lelkismeretfurdalást érezniük.

Ha mindenki be van oltva, akkor dilemmázás és kétségek helyett lehet nyugodtan és együtt ünnepelni, hiszen igaz az új közmondás: ha van oltás, van karácsony!





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás