Újabb kihívás vár a magyar válogatottra





Idén inkább az Európa-bajnokság lázában égünk, de közben a magyar labdarúgó-válogatott a 2022-es világbajnoksággal is szemez.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.20.
magyar válogatott vb-selejtezők Nemzetek Ligája

A magyar válogatott négy forduló után az éllovas oroszoktól egy ponttal lemaradva a második helyen áll a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában. Törökországot néggyel, Szerbiát öttel előzi meg, vagyis előkelő pozícióban várja a két záró meccset. Novemberben 15-én a szerbeket, három nappal később a törököket fogadjuk.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Nemzetek Ligája: az Eb után a vb a cél

A Nemzetek Ligája 2018 őszén indult sorozatából a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra lehet eljutni. A november 12-i budapesti Magyarország-Izland budapesti pótselejtező ennek a végjátéka, a meccs győztese ott lesz az Eb-n. Eközben a Nemzetek Ligája jelenlegi mérkőzései, az oroszok, a szerbek és a törökök elleni csaták már a 2022-es világbajnokságot célozzák. A magyar csapat ezúttal a B divízió 3. csoportjában szerepel. Ha megnyerjük a csoportot, akkor egyrészt feljutunk az élvonalba, az A divízióba, másrészt pedig akár vb-pótselejtezős helyet is szerezhetünk. Tudniillik a két legjobb olyan csoportgyőztes, amely a vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt érő második helyen, pótselejtezőt játszhat a vb-re.

13 európai csapat jut a vb-re

A 2021 márciusában kezdődő vb-selejtezők tíz csoportgyőztese kijut a katari vb-re. A tíz második helyezetthez csatlakozik a Nemzetek Ligájából az összesített rangsor alapján az a két legjobb csoportgyőztes, amely nem jutott ki a vb-re. Ezt a 12 csapatot négyesével három ágra sorsolják. Az ágak egyenként két elődöntőből és egy döntőből állnak. A három ág győztese kijut a világbajnokságra.

NL után vb-selejtezők

Ha a magyar válogatott megnyeri a jelenlegi Nemzetek Ligája csoportját, akkor azért kell szorítani, hogy az A divízió csapatai (16 válogatott) a jövő évi vb-selejtezőkön továbbjutó helyeken végezzenek. Ekkor ugyanis jóval nagyobb esélyünk lesz arra, hogy előrébb lépjünk az összesített rangsorban, és bekerüljünk a pótselejtezőt játszó csapatok közé. Mindez abban az esetben lényegtelen, ha Marco Rossi együttese maga is az első két hely valamelyikén végez a vb-selejtezőkön, mert akkor onnan juthat ki a vb-re.





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás