A Barcelonától elszenvedett 5-1-es vereség után hazai pályán, szépszámú és annál hangosabb közönség bíztatása mellett lépett pályára a Ferencváros a Dinamo Kijev ellen a Bajnokok Ligája második csoportkörében.

Volt némi hasonlóság a mérkőzés alakulását tekintve az első találkozót alapul véve, ugyanis megint egy tizenegyes után született az első gól (és ezt megint nem a magyar bajnok szerezte). Egy vétlen kezezés után a szlovák játékvezető a mészpontra mutatott, Tsigankov pedig nem kegyelmezett, higgadtan váltotta gólra a büntetőt (0-1).

Nem indult jól a meccs (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szünet előtt nem sokkal, egy kontra végén Lovrencsics becsúszva próbált menteni, de pechére gólt rúgatott De Penával, aki tulajdonképpen belebotlott a labdába és betessékelte a második ukrán találatot. Az igazsághoz tartozik, ha a ferencvárosi cséká nem ér a játékszerhez, akkor is sima ziccer kínálkozott volna a kijevi számára (0-2).

Bő félórával a mérkőzés vége előtt jött vissza a meccsbe a Fradi, amikor Tokmac bombázott a tizenhatoson belülről a kapu jobb oldalába (1-2).

Visszajött a pontszerzés reménye, Rebrov fiai pedig igyekeztek is, ki is harcoltak egy kiállítást – akárcsak Barcelonában -, Sydorchuknak kellett elhagynia idő előtt a pályát.

A kilencvenedik percben aztán talpra ugrott minden magyar! Egy szabadrúgást követően Laidouni lövési kísérlete inkább passznak volt jó, Boli pedig bevetődve emelt a léc alá (2-2).

Boli kiegyenlített a hajrában (fotó: Reuters)

A Ferencváros ezzel megszerezte első pontját a Bajnokok Ligája csoportkörében. Jövő héten pedig már jön a következő feladat, mikor a Juventus ellen kell majd pályára lépnie Dibuszéknak.

Bajnokok Ligája, 2. forduló

Ferencváros – Dinamo Kijev: 2-2 (0-2)

Gólszerző: Tokmac, Boli, illetve Tsigankov, De Pena