A 21 éves egyetemista, Vadász Fanni játékvezető édesapja példáját követve próbálta ki magát az oldalvonal mellett, s reméli, minél magasabb szintre juthat asszisztensként.

Kiskoromban nagyon szerettem volna játékosként a pályán lenni, ám messzebb laktunk Egertől, ahol erre a lehetőség lett volna. Apukám játékvezető volt, kicsiként párszor elvitt magával meccsekre, ahol láthattam, mit is jelent valójában a „mennyei megyei” kifejezés. Akkor még nem fogtam fel, mekkora teher és nyomás alatt van az ember akár egy alacsonyabb osztályú mérkőzésen is” – mesélte a Blikknek a csinos lány.

Fanni 2019-ben tette le a szükséges vizsgákat, néhány nappal később már egy megye III-as felnőtt meccsen lengetett, azóta pedig jó néhány megye II-es találkozón is közreműködött.

Elfogadnak a játékosok, nyilván szoktam kapni a külsőmre vonatkozó megjegyzéseket, de ezekről már az első pár mérkőzés óta nem is veszek tudomást. Szeretem a kihívásokat és szeretném bebizonyítani, hogy helyt tudok állni” – árulta el Fanni. – Szerencsére pozitív élményekből több akad, vannak nézők, akik azt mondják, miattam járnak le meccsre, ami jól esik azért.

A fiatal asszisztensnek a hétvégén nem mindennapi meccs jutott: a Heves megyei II. osztályban a 23-1-re végződött Atkár–Bodon FC bajnokin lengetett, amelyen a vendégek hét emberrel álltak ki. Ahogy a Bodon kapusa, Pusoma Szabolcs mondta, csonka csapattal nem igazán volt idejük az asszisztenssel foglalkozni…

Már több mérkőzésünkön vett részt, és úgy láttam, inkább a nézők fantáziáját indítja be, mi azért próbálunk mindig a meccsre koncentrálni. Egyébként Fanni kedves és sportos lány, könnyen szót értünk vele – árulta el a kapus.

A túloldalon az öt gólt szerző Koncz Martin nem tagadta, hogy másként viszonyul az ember egy ilyen partjelzőhöz.

Nyilván neki nem kiabálunk olyasmiket, hogy „miért nem inted a lest, te vakegér”… A motivációt esetemben növelhette a jelenléte, hiszen öt gólt rúgtam. S hogy elveszi e a figyelmünket? Azt az egy találatot csak csak besodorta valahogy a hét emberrel játszó ellenfél… – mondta tréfásan a focista a Blikknek.
A lány Instagram oldala tele van dögös képekkel, és elképesztő, de több mint 23 ezer követője van a lánynak, ami a képeket látva nem is annyira hihetetlen.