Ezt látni kell! Ingyen nézhető a hétvége legnagyobb budapesti eseménye





Tizenkét férfi és tíz női csapat részvételével mától vasárnapig a budapesti Kincsem Parkban rendezik meg a rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A magyar férfi és női válogatott is szerepel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.09.
rögbi kincsem park Budapest

A magyar női és férfi rögbiválogatottól is jó eredményre számítanak a Kincsem Parkban. A hazai közönségen biztosan nem fog múlni a siker.

A magyar válogatott is pályára lép a Kincsem Parkban Fotó: MTI/Kovács Tamás

Zöld Európa-bajnokság

Kiss Antal, a magyar szövetség elnöke elmondta: a hétvégén ez lesz Magyarország legrangosabb sporteseménye, amelyet a sportág budapesti bázisán, a Kincsem Parkan tartanak meg. A stadiont 2019-ben építettél. A belépés az érdeklődők számára mindhárom napon ingyenes. Kiss azt is elárulta, hogy a torna megrendezését kettő plusz két évre nyerte el a magyar szövetség, valamint hogy zöld Európa-bajnokságot fognak rendezni a Kincsem Parkban. Ennek megfelelően kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból származnak, melyeket magyar vállalkozók dolgoznak fel.

Pénteken kezdenek a hölgyek

Az Eb ma a női csoportmeccsekkel kezdődik, holnap a női helyosztók mellett már a férfi válogatott is pályára lép. A 11-i zárónapon a férfiak helyosztóival ér véget a kontinensbajnokság. A nőknél két csoport van, a magyarok mellett a csehek, a finnek, a moldovaiak és norvégok szerepelnek az A jelű ötösben. A férfiak csoportküzdelmét három négyesben bonyolítják le, a magyar nemzeti együttes a belgákkal, az izraeliekkel és a lettekkel mérkőzik meg.

Jó eredményre számítanak

A kétfordulós Eb első, zágrábi állomásán másfél héttel ezelőtt a magyar női válogatott az ötödik, míg a bő keret 12 játékosát nélkülöző férfi csapat a kilencedik helyen végzett. Kiss Antal elnök mindkét magyar csapatot a mezőny első felébe várja Budapesten, ahol az is eldől, hogy mely válogatottak jutnak az elitkategóriába. Kifejtette, reményeik szerint a jövőben valamelyik vagy akár mindkét magyar válogatottnak sikerül majd osztályt váltania, illetve kijutnia a 12 csapatos európai olimpiai selejtezőre.





Ezeket olvastad már?
„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás