Ismét megrendezhetik Budapesten a szabadtéri hokifiesztát, a Winter Classicot, amelynek ezúttal a Puskás Aréna adhat otthont. A sportágát rajongásig szerető Kovács Zoltán érdekes ötlettel állt elő. A hokiszövetség szakmai elnökhelyettese legközelebb a Puskás Arénában rendezné a szép hagyományokra visszatekintő eseményt, a Winter Classicot.

Legutóbb a Városligeti Műjégpályán rendezték meg a Winter Classicot Fotó: Veres Viktor/Nemzeti Sport

Idehaza több színhelyen rendeztek efféle szabadtéri eseményt, és mivel a Puskás Aréna multifunkcionális, megkerestük a vezetését – nyilatkozta Kovács Zoltán a Metropolnak. – Becsléseink szerint ugyan a jégkorong Winter Classic nem múlná felül a stadionavató, magyar–uruguayi futballmeccs 65 114-es nézőszámát, de legalább 30-40 ezer hokirajongó tiszteletét tenné. Persze ez gondos szervezést igényel, példának okáért a rendezvény előtt legalább három hónappal elkezdenénk a belépők árusítását.

Kovács Zoltán szerint a Winter Classic ideális dátuma egy februári időpont lenne, amikor amúgy is cserélnék a Puskás Aréna pázsitját.

A jégfelület kialakítása nem túl nagy nehézség – fogalmazott Kovács. – Viszont a megbeszélésen szó esett arról, hogy a megfelelő aljzat, amelyre elhelyeznék a jégpályát, esetleg tönkreteheti a gyepszőnyeget, amit újra kellene telepíteni. Ez pedig nem kis költség, nagyjából 60 millió forintot emésztene fel. Ezért érdemes lenne akkor rendezni a Winter Classicot, amikor egyébként is cserélnék a stadion gyepszőnyegét.

Ha sikerül megegyezni, akkor a jégkorong-rajongók ezúttal nem a Városligeti Műjégpályára vagy a Kisstadionba zarándokolnának ki. Legutóbb éppen a Vajdahunyad vára lábánál rendezték meg a Winter Classicot, 2016 decemberében, két nappal szilveszter előtt, három magyar bajnoki mérkőzést játszottak. Az észak-amerikai profi hokiligában, az NHL-ben minden évben megrendezik a szabadtéri hokifiesztát, 2019-ben például a Notre Dame Stadiumban 76 126 látta a Chicago Blackhawks és a Boston Bruins csatáját.