RETRO RÁDIÓ

Olimpiai bajnok világsztárral erősített a Ferencváros





Nyolc évet töltött el Újpesten a világklasszis sportoló.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.07.
Ferencváros kozák danuta Újpest

A Ferencvárosban folytatja pályafutását Kozák Danuta, miután az ötszörös olimpiai bajnok kajakos és eddigi klubja, az Újpesti Torna Egylet nem hosszabbította meg tavaly év végén lejárt szerződését.

Kozák Danuta
Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

A klub éppen nyolc évvel ezelőtt, 2013 januárjában jelentette be, hogy Kozák náluk folytatja a pályafutását. A versenyző azóta - 2018 végéig - kilenc-kilenc világbajnoki és Európa-bajnoki címet szerzett, két aranyat nyert az Európa Játékokon. Karrierjének megkoronázásaként a 2016-os riói olimpián mindhárom ötszáz méteres számban - egyesben, párosban és négyesben is - bajnok lett. Ráadásul ezt az elképesztő eredménysort úgy érte el, hogy 2017-ben - kislánya születése miatt - egyáltalán nem versenyzett. Kozák még 2019-ben is szerzett aranyérmet Minszkben, az Európa Játékokon, eddigi utolsó világversenyén. A tavalyelőtti szegedi világbajnokságon pedig bronzérmes lett K-1 500 méteren.

„Danuta sportolói nagyságát mutatja, hogy tavaly egy komolyabb tavaszi sérülés után is esélyesként készült a tokiói olimpiára, amikor márciusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy egy évvel elhalasztja versenyt” - mondta Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője. „Nagyon sajnálom, hogy Dana 2021-ben már nem a mi színeinkben lesz ott Tokióban, de így is rengeteget köszönhetünk neki. Valószínűleg pályafutásának legeredményesebb időszakát töltötte lila-fehérben, nálunk lett valódi ikon. Profizmusával, küzdőszellemével új mércét állított fel a szakosztálynál, ezzel irányt mutatva az utánpótlásunknak. További sok sikert kívánok neki!”

A szakosztályvezető, valamint Őze István, az UTE klubizgatója csütörtökön délelőtt egy csokor virággal köszönte meg a versenyzőnek a sok éven át tartó eredményes együttműködést.

„Jó érzés, hogy ugyanazzal a barátsággal búcsúzom a klubtól, ahogy nyolc évvel ezelőtt Újpestre igazoltam. Pályafutásomnak egy nagyon fontos időszakát zárom most le” - mondta az ute.hu-nak Kozák Danuta.

A négy nap múlva 34. születésnapját ünneplő kajakosnak a KSI, a Budapest Honvéd és az Újpest után a Ferencváros a negyedik klubja.

Nyolc évet töltöttem el az Újpestnél, és úgy éreztem, kell egy kis változás. A hosszú pályafutásom alatt szükségem van új impulzusokra, ez mozgatott” - nyilatkozott a fradi.hu-n a sportoló.





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás