Így tud kikapcsolódni a magyar szupertehetség az olimpia előtt





Barátnőjéről készített képet az ifjúsági olimpiai bajnok úszó. Nem fényképpel, hanem egy saját kezűleg festett alkotással lepte meg saját magát és barátait Késely Ajna, aki a műremekeket közösségi oldalán mutatta meg követőinek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.20.
Magánélet

A 2019-es úszó világbajnokság után jelentkezett be Ajna arra a tanfolyamra, ahol megismerkedett azzal a technikával, amely az ember jobb agyféltekéjét „dolgoztatta” meg leginkább. Mindehhez ecsetet kellett ragadnia, és az oktató segítségével és utasításait követve készítette el élete első festményét.

Új oldaláról ismerhettük meg Ajnát (Fotó: Földi D. Attila/Nemzeti Sport)

Sikerélményt nyújt a festés

Nagyon érdekes volt, amikor azt az utasítást kaptam, hogy azt próbáljam a papírra vinni, amit látok” - emlékezett a kezdetekre Ajna. „Szerintem mindenkinek ki kellene próbálni, hiszen nagy élmény, ráadásul még sikerélményt is ad a „művésznek”. Úgy gondolom, nem csináltam semmi különöset, de azért akkor egy kicsit beleszerettem a festésbe.”

Ajna elmondta, hogy az utóbbi időben a hosszúra nyúló edzőtáborozások, valamint az országos úszóbajnokságot követően kapott egy kevéske szabadságot Turi György edzőtől, s a megnövekedett szabadidejében ismét ecsetet ragadott. Egy fénykép alapján vetette papírra egyik legjobb barátnőjének arcképét, amely a visszajelzések szerint sok dicséretet kapott.

Fotó: Instagram

Jól jön egy kis lazítás

Nem a dicséretek miatt csináltam a képet, egyszerűen jól esett mással foglalkoznom, mert bizony már rám fért egy kis lazítás¨ – folytatta. „El kell mondanom, hogy nagyon kikapcsol a festés. De azért, mert szerettem volna elfogadható alkotást készíteni, bizony hat-nyolc órát piszmogtam vele, ameddig a nekem is tetsző kép elkészült. Persze azonnal megmutattam a szüleimnek, akik megnyugtattak, jó, amit csináltam. Bevallom, büszke vagyok magamra, de azért egyelőre még az úszás marad a főszereplő az életemben.”

(Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Itt vannak a munkás hétköznapok

Késely Ajna elárulta, most pihenteti az ecsetet, ugyanis visszazökkent a munkás hétköznapokba, négy-hat óra edzéssel készül a közeledő megmérettetésekre, a budapesti Európa-bajnokságra és a nyári ötkarikás játékokra.

„Az valószínű, hogy az Eb-n még nem leszek csúcsformában, de ez nem baj, hiszen Tokióra kell kihegyeznem magam. Hogy ott milyen eredményt várok magamtól, az maradjon az én titkom, de annyit mondhatok, mindent megteszek a sikerért” – nyilatkozta diplomatikusan Ajna, aki a megterhelő tréningek után olvasással lazít, most éppen Szabó Magda csodálatos regényét, az Abigélt falja, és az angol nyelv tanulásával regenerálódik.





Ezeket olvastad már?
„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás