RETRO RÁDIÓ

Az Eb legnagyobb meglepetésére készül ma a magyar válogatott





Egyértelmű a helyzet, ha a magyar válogatott ma este legyőzi Németországot a labdarúgó-Európa-bajnokság müncheni meccsén, akkor biztosan továbbjut a csoportjából. Ezzel a torna legnagyobb meglepetését okozná.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.23.
magyar válogatott Németország münchen eb

Kevesen tippeltek volna arra, hogy az F csoport utolsó köre előtt a magyar válogatottnak a saját kezében lesz a sorsa. Márpedig ez a helyzet, a halálcsoportnak nevezet négyesben a magyar csapat ma este Münchenben a továbbjutásért lép pályára Németország ellen.

Munkában a magyar védelem a franciák ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László)

Tisztább a kép

A magyar válogatott mai sikere esetén – éppen a németeket megelőzve – legalább a harmadik helyen zárna az F csoportban. Csapatunk négy pontja mindenképpen elég lenne a továbbjutáshoz, mivel a három befejeződött csoportból kettőben csak három pontot szerzett a harmadik. Papíron ugyanakkor a második hely is elérhető, ehhez a magyar győzelmen túl a portugálok vereségére lenne szükség a Puskás Arénában a franciákkal szemben. A németek számára sem tét nélküli az összecsapás: a döntetlen mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne számukra, győzelemmel csoportelsők is lehetnek, viszont vereséggel kiszolgáltatottá válna a helyzetük.

Csak 14 ezer néző lesz

Ezúttal nem űzi-hajtja majd 50 ezer magyar drukker a válogatottat, mint a Puskás Arénában. Ma este idegenben kell helytállnia Marco Rossi együttesének, a Münchenben engedélyezett 14 ezer néző többsége német lesz. Ahogy a portugálok és a franciák ellen, úgy ezúttal is szükség lesz a gyors és pontos passzokra a kontráknál, valamint Sallai Roland kreativitására.

Nagyon örülünk, hogy a harmadik mérkőzés előtt is nyitott minden, és esélyünk van továbbjutni egy ilyen csoportból – mondta Sallai. – A legfontosabb, hogy ugyanazzal az erőbedobással menjünk ki a mérkőzésre, mint eddig, maximális odafigyelés kell. Bátor focira lesz szükség, hiszen láttuk, néha világbajnokok ellen is tudtunk támadófutballt bemutatni. Egy mérkőzésen minden előfordulhat, úgy fogunk kiutazni, hogy megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést. Ígérhetem, hogy mindent bele fogunk adni Münchenben is.

Orban jól ismeri az ellenfelet

Az RB Leipzig védője, a magyar válogatott kulcsembere, Willi Orban kiválóan ismeri a német csapatot.

A Németország elleni mérkőzés különleges számomra, hiszen ott születtem és nőttem fel. Nagy dolog, hogy az utolsó mérkőzésünk előtt még van esélyünk a továbbjutásra az Európa-bajnokság legnehezebb csoportjában – fogalmazott a kiváló hátvéd, aki ma este is főszereplő lehet. – Ismerem a német játékosokat, néhányukat a Lipcséből, másokat a Bundesligából. Az U21-es német csapat tagjaival már nincs kapcsolatom, kizárólag a lipcsei kerettagokkal. Mikor kijutottunk az Eb-re, viccelődtünk is egymással, hogy vajon kinek a csapata győz majd.





Ezeket olvastad már?
Kezdődik a szavazás az ország kedvenc tesitanáraira

Kezdődik a szavazás az ország kedvenc tesitanáraira

Marco Rossi a kiszemeltjei miatt kémkedett az ezüstmeccsen

Marco Rossi a kiszemeltjei miatt kémkedett az ezüstmeccsen

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás