A volt francia válogatott szélső már Bulgária ellen is Rossi rendelkezésére áll





Már korábban megszerezte a magyar állampolgárságot a Loic Nego, de a Fehérvár labdarúgója csak most kapott meghívót a válogatottba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.03.
erősítés

A nemzetközi szövetség (FIFA) honosításra vonatkozó szabályainak enyhítését követően megnyílt a lehetőség Loic Nego, a MOL Fehérvár FC labdarúgója előtt, hogy szerepeljen a magyar válogatottban, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig be is hívta keretébe, amely jövő csütörtökön Bulgáriával játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt Szófiában.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint „az eddigi merev szabályozás enyhítését először Csányi Sándor vetette fel a FIFA Tanácsban, majd az MLSZ hivatalosan is kezdeményezte az alapszabály módosítását, amelyet végül a nemzetközi szervezet illetékes testülete terjesztett a FIFA szeptemberi kongresszusa elé, ahol a résztvevő országok gyakorlatilag egyhangúlag támogatták a változtatást”.

Volt francia válogatott

Nego 2019. február 14-e óta magyar állampolgár, de eddig azért nem léphetett pályára a magyar nemzeti együttesben, mert korábban szerepelt tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is, ez pedig kizáró ok volt az országváltáshoz.

Nego (kékben) 2011-ben, még francia nemzeti dresszben (fotó: AFP)

A 29 éves szélső védő, aki tíz éve játszott legutóbb a francia utánpótlás-válogatottban, 2013-ban érkezett Magyarországra, amikor az Újpesthez szerződött, majd egy rövid angliai kitérőt követően tért vissza a lila-fehérekhez, 2015 nyara óta pedig jelenlegi csapatát, a Fehérvárt erősíti. Nego korábban már többször kinyilvánította, hogy ha a szabályok lehetővé tennék, szívesen szerepelne a magyar válogatottban.

„A nemzeti csapatban való szerepléssel új fejezet kezdődik a pályafutásomban. Ajándék lesz, ha pályára léphetek a soron következő mérkőzések valamelyikén. Azon leszek, hogy a tőlem telhető legtöbbet hozzátegyem a csapat sikeréhez, természetesen minden mérkőzést meg akarok nyerni” - mondta Nego az MLSZ honlapján, behívásának hírére.

„Az utóbbi hét év alatt számtalanszor bizonyította, hogy az OTP Bank Liga egyik legkiemelkedőbb labdarúgója. Éppen ezért én magam is régóta vártam a lehetőségre, hogy végre meghívót küldhessek neki, hiszen nem is kérdés, hogy ha a válogatottban is tudása legjavát nyújtja, akkor nagy hasznára lehet a csapatnak” - fogalmazott Marco Rossi, aki egyúttal kifejtette, abban mindenképpen hasonlítanak, hogy mindketten „abszolút magyarnak érzik magukat”.

Az olasz szakvezető hozzátette, nagyon örül, hogy végre nem kényszerűségből kell új embert behívnia.

A magyarok előbb jövő csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd azt követően három, illetve hat nappal Szerbia és Oroszország fővárosában lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában. A keret vasárnap - immár Negóval - kezdi meg felkészülését a találkozókra.

Nego emlékezetes gólja a Chelsea ellen:





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás