Gazdag Dániel bajnok és kupagyőztes, válogatott, Nikolics Nemanja után az NB I második legértékesebb magyar mezőnyjátékosa (900 ezer euróra, azaz 322 millió forintra taksálja a mértékadó Transfermarkt). Újabban mégis arról nevezetes, hogy szinte kizárólag szépségdíjas gólokat szerez.

Jóformán csak szépségdíjas gólokat tud lőni (Fotó: honvedfc.hu)

Volt közöttük távoli lövés, két fineszes átemelés (mint legutóbb a hétvégén, Diósgyőrben), sőt tavaly, Felcsúton egy olyan cselsorozat utáni pimasz találat is, amilyenre kedvenc külföldi csapata, a Barcelona is csak csúcsformában képes.

Az idei szezonban eddig három bajnokin háromszor eredményes Gazdag eredményessége azért is feltűnő, mert korábban hadilábon állt a góllövéssel. Miután 2014 szeptemberében bemutatkozott az NB I-ben, több mint három évig képtelen volt bevenni a kaput. A mezőnymunkájára és a gólpasszaira nem lehetett panasz, de a befejezéseibe rendre hiba csúszott. A Honvéd öltözőjében zrikálták is a csapattársai, és több kihagyott helyzeténél, kapufánál őt is láthatóan frusztrálta: mintha elátkozták volna a kapu előtt. Csak a 77. élvonalbeli meccsén talált be először a hálóba. Igaz, akkor egyből egy 30 méteres balmazújvárosi bombalövéssel törte meg a jeget, amit utóbb az év legszebb góljának választottak.

“Egészen a hetvenhetedik NB I-es meccsemig kellett várni az első gólomra, ami nagyon zavart” – emlékezett vissza „Gazdi” korábban az ínségesebb időkre a honvedfc.hu klubhonlapon.

A szeretteivel ünnepelt

A DVTK otthonában aratott hétvégi 4-2-es Honvéd-győzelem során kétgólos Gazdag az első találata (a forduló legszebbjének választott látványos átemelés) után a lelátón szurkoló családtagjaihoz rohant ünnepelni.

Köztük volt párja, Gréta, az ölében ülő kisfiukkal, Danikával. A 24 éves középpályás fiatalon alapított családot: az apja szinte valamennyi fellépésén a helyszínen szurkoló fiúcska már négyéves, éppen a napokban játszotta élete első focimeccsét.