Lisztes Krisztián: Életük meccse vár a Fradi játékosaira





A Ferencváros 25 évvel ezelőtt szenzációs győzelemmel kezdte története első Bajnokok Ligája-szerepelését.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.10.20.
Bajnokok Ligája Ferencváros Barcelona Lisztes Krisztián

A Ferencváros kedden az ötszörös győztes Barcelona otthonában kezd a Bajnokok Ligája csoportkörében. Harmadszor szerepel magyar csapat a BL-ben, az FTC 1995-ben, a pedig DVSC 2009-ben játszott a főtáblán.

Lisztes Krisztián Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Felpörög a Barcelona?

A Ferencváros 1995-ben szerepelt először a Bajnokok Ligája csoportkörében, és akkor is idegenben kezdte a sorozatot. Huszonöt éve Zürichben, a Grasshoppers jelentette az első állomást, és a magyar csapat szenzációt okozott a háromgólos győzelmével. Az FTC történetének első BL-főtáblás gólját Lisztes Krisztián szerezte, aki a Metropolnak úgy vélte, a Barcelona kedden este nem fogja lebecsülni a Fradit.

„Nekünk sem adtak sok esélyt a Grasshoppers ellen, de a mai Ferencvárosnak jóval nagyobb falat jutott kezdésnek, hiszen a Barcelona a világ egyik legjobb csapata - fogalmazott Lisztes Krisztián. - Ettől függetlenül a mostani Fradi egységesnek tűnik, tavaly az Európa-ligában, és az idei BL-selejtezőben is jól szerepelt. Idegenben számos meglepetést okozott, de kétségtelen, hogy a Camp Nouban játszani egy jókora szintlépést jelent. Szerintem abban nem szabad bízni, hogy a Barca lenézi a Fradit, mert a katalán csapat biztosan feltérképezte Szerhij Rebrov együttesét. Ha viszont a Barcelona mégsem hozna ki magából mindent, úgy gondolná, hogy ez egy simább mérkőzés lesz, akkor meccs közben már sokkal nehezebben fog felpörögni.”

Milyen napja lesz Messinek?

Lionel Messi nyáron távozni akart Barcelonából, és sajtóhírek szerint továbbra sincs jóban a klub elnökével, Josep Maria Bartomeuval. Nagy kérdés, milyen hangulatban lép pályára a hatszoros aranylabdás futballista a Fradi ellen.

„Fontos, hogy milyen napja lesz a Barcelonának, mennyire oldódtak meg Lionel Messi problémái, kivel milyen viszonyt ápol? - vélekedett Lisztes. - Mennyire viselte meg őt a klubelnökkel folytatott csata? Ez mind olyan tényező, ami hatással lehet a formájára. Szombaton váratlanul kikaptak, nyáron pedig óriási pofont kaptak a BL-ben a Bayern Münchentől, ezeket biztosan szeretnék feledtetni.”

Lehet esélye a Fradinak?

Lisztes Krisztián szerint életük mérkőzése várhat a ferencvárosi játékosokra a Camp Nouban.

„Szerintem óriási pluszt jelenthet, újabb energiákat szabadíthat fel, hogy a Barcelona ellen kell játszani. A jó versenyző típusú játékosok pozitívan jöhetnek ki ebből. Egyébként sem szabad megijedni, ez mindenkinek az élete mérkőzése lehet. Tény, nem mi vagyunk az esélyesek, a döntetlen is csoda lenne, de ha úgy megyünk fel a pályára, hogy nem csak turistáskodunk, nézelődünk, akkor szinte bármi megtörténhet. Soha nem lehet előre tudni, hogyan alakul egy mérkőzés, számos tényező befolyásolhatja. A Ferencváros jó százalékkal szokta kihasználni a helyzeteit, és egy kiállítás is mindent átírhat. Mindenki nagy várakozással és örömmel tekint a mérkőzés elé, szurkolok a csapatnak!”





Ezeket olvastad már?
„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás