Könnyes emlékek Sennáról és Schumacherről: megható vallomással állt elő Hamilton





A Forma-1 brit világsztárja már gyerekként versenyzett Schumival, akinek a rekordjait most sorra megjavítja. A számok azonban másodlagosak.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.09.
michael schumacher fernando alonso forma1 lewis hamilton

Lewis Hamilton sorra dönti meg Michael Schumacher rekordjait a Forma-1-ben. A vasárnapi Eifel Nagydíjon a futamgyőzelmei (91), a szezon végén pedig a világbajnoki címei számában (7) érheti utol a németet.

Mint kiderült: Hamilton (balra) nem csak a Forma-1-ben versenyzett Schumacher ellen (Fotó: AFP)

Hamilton a Nürburgringen újabb tekintetben érheti utol Schumachert. Az áhított nürburgringi futamgyőzelem mégis többet ér a brit klasszisnak, mint a rekord.

Csak a győzelem a cél

Amikor Schumi 2000-ben, Monzában a 41. sikerével utolérte Ayrton Sennát, emlékezetes tévényilatkozatában megkönnyezte a csúcsbeállítást.

„Magam is emlékszem erre. Természetesen sok érzelem van bennünk, versenyzőkben, már csak a szurkolók szeretete és a nagy nyomás miatt is. De vannak a számoknál fontosabb dolgok a világon. Nagy dicsőség lesz, de igazából nem jelent sokat. Számomra minden hétvége ugyanolyan, mindenkit le akarok győzni. Mással nem foglalkozom, tényleg. Talán majd a vb-címek számát illetően máshogy lesz” – idézte Hamiltont a Motorsport-Total.

Fontos különbség

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, a következő szezonban két év szünet után visszatérő Alonso szerint ugyanakkor a brit hiába dönti meg Schumi rekordjait – akkor is többre tartja utóbbit.

Alonso (jobbra)és Schumi 2006-ban, Bahreinben (Fotó: AFP)

„Hamilton nagyon jó, a generációja legjobbja. Csakhogy a McLarennél egyszer megelőzte a pontversenyben Jenson Button, a Mercedesnél pedig világbajnok lett mellőle Nico Rosberg. Ilyesmi Michaellel sosem történt, mindig ő volt a jobb. Ezért ő nálam egy orrhosszal előrébb van, benne megvolt az a bizonyos extra” – mondta a 39 éves spanyol pilóta, aki Schumacherrel és Hamiltonnal is vívott nagy csatákat.

Örök élmények

Schumacher 2010-es visszatérése után versenyeztek egymás ellen Hamiltonnal, de különösebb kapcsolat nem alakult ki köztük.

„Az első emlékem róla, hogy ő nyert Imolában, amikor Senna meghalt” – utalt brazil példaképe 1994-es tragédiájára az akkor kilencéves Hamilton, majd így folytatta:

„Személyesen a kerpeni gokartpályán találkoztam vele először, kettőezer-egyben. Kamaszként nagy dolog volt versenyezni ellene. Később, már az F1-ben, Abu-Dzabiban egyszer sisakot cseréltünk. Megtisztelő volt, az a legértékesebb a gyűjteményemben”

A vb-pontverseny állása 10 futam után: 1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 205 pont, 2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 161, 3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 128, 4. Lando Norris (brit, McLaren) 65, 5. Alexander Albon (thai, Red Bull) 64, 6. Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault) 63. A 2020-as sorozatból hét nagydíj van hátra.

A versenyhétvége a tévében

Péntek 11.00: első szabadedzés 15.00: második szabadedzés   Szombat 12.00: harmadik szabadedzésén 15.00: időmérő Vasárnap 14.10: Eifel Nagydíj Az eseményeket az M4 Sport élőben közvetíti.

 





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás