Másfél hét után hazaengedték a kórházból a koronavírus miatt ápolt Hegedüs Csabát. Az olimpiai bajnok legenda és felesége egyaránt negatív teszttel hagyhatták el az intézményt. A 100. magyar olimpiai bajnoki cím szerzője, dr. Hegedüs Csaba két hete lett rosszul, s került kórházba. Három nappal később ő riasztotta a kórteremből a mentőket feleségéért, Sinkovits Mariannért.

Negatív tesztek

Hegedüs Csaba állapotáról barátja, Szekeres István újságíró osztott meg jó híreket. Közösségi oldalán tolmácsolta is a bajnok üzenetét.

„Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy Hegedüs Csaba tegnap hazamehetett a kórházból. Mi több, a feleségének, Marcsikának is negatív lett az utolsó tesztje, így ma ő is hazatérhet. Csaba azt üzeni mindenkinek, hogy nagyon vigyázzon magára, mert covidosként kórházba kényszerülni kegyetlen megpróbáltatás.”

Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó

Egy folyosón gyógyultak

Hegedüs Csabát két hete otthonából vitték a Honvédkórházba. Állapota súlyos volt, de nem kellett lélegeztetőgépre helyezni. Felesége otthonról, telefonon panaszkodott neki, hogy rosszul érzi magát, Hegedüs akkor riasztotta a saját orvosait, így mentő vitte be az asszonyt, a színészóriás Sinkovits Imre lányát is a kórházba. A házaspár közös folyosón, de külön kórteremben gyógyult, nem találkozhattak egymással.

Kihagyta az ünnepséget

Hegedűs Csaba akkor érezte, hogy baj lehet, amikor nem tudott elmenni a hazai birkózószövetség 100. születésnapi ünnepségére. A szervezetet évtizedekig irányította, ezért is gondolta mindenki úgy, ott a helye. Pár nappal később került kórházba.

Padlóra kerültem, azt hittem eljött a világvége. Soha nem voltam még ennyire kiszolgáltatott helyzetben – nyilatkozta akkor a legendás sportoló.