A Ferencváros eredetileg tavaly augusztusban, a 2. fordulóban látta volna vendégül mai ellenfelét, a Diósgyőrt, de a meccset elhalasztották. A két csapat ütközetet ma este 20 órakor játsszák.

A Ferencváros a Diósgyőrt fogadja Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

61 veretlen meccs

A címvédő Ferencváros veretlenül vezeti a tabellát úgy, hogy sorozatban hét győzelemmel zárta a 2020-as esztendőt. Ráadásul a legutóbbi 15 bajnoki összecsapását kivétel nélkül megnyerte a Groupama Arénában. A Fradi hazai bajnoki veretlenségi szériája immár 61 mérkőzést számlál (50 győzelem, 11 döntetlen). Az FTC legutóbb 2017. április 15-én, a Vasas ellen veszített bajnokit otthon (1–2). A klubcsúcsot jelentő széria közel négy éve, a Mezőkövesd legyőzésével kezdődött. A hatvanas évek végén felállított korábbi, 40 bajnoki meccses bajnoki rekordot a Fradi 2019. október 19-én az Újpest 1-0-s legyőzésekor adta át a múltnak.

Pocsék formában van a DVTK

Az FTC kilencpontos előnnyel vezeti a tabellát, azaz egy újabb sikerrel már 12-vel lépne meg a második MOL Fehérvártól. A piros-fehérek akkor is az utolsó helyen maradnak, ha óriási bravúrral pontot, vagy pontokat szereznek a Groupama Arénában. Tudniillik öt ponttal vannak lemaradva az előttük lévő Budafoktól és héttel a már bennmaradó helyen álló Budapest Honvédtól. A miskolciak hat egymást követő vereséget szenvedtek el a tavalyi év végén. Utolsó sikerüket is a zöld asztalnál szerezték, amikor a koronavírusos megbetegedésektől tizedelt Újpest nem tudott kiállni ellenük. A pályán október vége óta nem győztek a piros-fehérek.

Új arc a Fradinál

A téli holtszezon az eredményeknek megfelelően telt: a Ferencvárosnál alig volt mozgás, a norvég Moldétól érkezett a jobbhátvédként bevethető amerikai Henry Wingo. Rajta kívül Katona Mátét és Gera Dánielt szerezték meg az MTK-tól, a távozó oldalon pedig az ősszel mellőzött Varga Roland szerepel. A Diósgyőrnél viszont tulajdonosváltás mellett sok játékos érkezett. Sőt, az idény során másodszor vezetőedzőt is cseréltek. Immár a horvát Zoran Zekic vezeti a csapatot.

Labdarúgó NB I

Ferencváros-Diósgyőr

ma, 20 óra, tv: M4 Sport