Lépéselőnyben várja a ma esti visszavágót a Ferencváros, amely egy hete 3-3-ra végzett a Molde otthonában. Ez azt jelenti, hogy a Groupama Arénában a győzelem mellett a 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es végeredmény is továbbjutást jelentene.

A Fradi a Moldét fogadja kedden este Fotó: Dömötör Csaba

Az FTC eddig 6,4 millió eurót (körülbelül 2,3 milliárd forintot) keresett a selejtezőben. Ha továbbjut, akkor további 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik, míg kudarc esetén az El-csoportkörben folytatja, ami „csak” 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) ér. Egy átlagos évben a Ferencváros 5 milliárd forint körüli összegből gazdálkodik, vagyis a ma esti siker fedezné a klub éves költségvetését. Ráadásul a BL-ben a televíziós jogdíjak, és a marketingbevételek is eurómilliókat jelentenének. Ha esetleg nézők előtt játszhatnak a csoportkörben, akkor a jegybevétel további jelentős pluszt okozna.

A Ferencváros egyelőre veretlen a 2020/21-es idényben, az eddigi nyolc tétmérkőzésén hatszor győzött, kétszer döntetlenre végzett. Otthon különösen hatékony a zöld-fehér csapat, hiszen mindhárom meccsét megnyerte, csak egy gólt kapott a Groupama Arénában. Ezzel szemben a ma esti ellenfél, a Molde az utóbbi három norvég bajnoki mérkőzésén kikapott, szombaton például odahaza bukott, és a negyedik helyre csúszott a tabellán.

A Ferencváros – amely tavaly az Európa-liga csoportkörében volt érdekelt – 25 év után juthat újra a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe. A zöld-fehérek emlékezetes BL-szereplése óta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie a csoportkört a 2009/10-es idényben. A statisztika a Fradi sikerét ígéri: az FTC története során tíz olyan európai kupapárharcot vívott, amelyben az első mérkőzésen idegenben döntetlent ért el, ezek közül nyolcszor jutott tovább.