A Hertha 2-0-ra kikapott Wolfsburgban a Bundesliga 23. fordulójának szombati meccsén. Az újabb vereség azt jelenti, hogy Dárdai Pál berlini együttese még közelebb került a kiesőzónához, csupán a 15. helyen áll a 18 csapatos mezőnyben.

Dárdai Pál mosolyogva értékelt az újabb vereség után

Dárdai Pál mosolyogva értékelt az újabb vereség után /Fotó: Getty Images

Négy vereség

Visszatérése óta Dárdai Pál az ötödik meccsén vezette a Herthát, amely vele négyszer kikapott, egyszer pedig döntetlenre végzett. Vagyis a magyar szakember még nyeretlen a második edzősége alatt. A berlini alakulat szombaton rendkívül balszerencsének bizonyult Wolfsburgban, hiszen egy öngóllal juttatták előnyhöz az ellenfelet. Dárdaiék támadójátéka továbbra is rendkívül gyenge, a berlini együttes szerezte eddig a legkevesebb találatot az új esztendőben, tíz mérkőzésen hat alkalommal gólt sem szerzett.

Kínjában mosolyog

A szombati vereség után Dárdai Pál a pálya szélén értékelt. A magyar tréner reakciója mindent visz, elárulta, miért mosolygott a Wolfsburg második gólja után, illetve a nyilatkozata alatt.

– Úgy nyert 2-0-ra a Wolfsburg, hogy alig volt helyzete – magyarázta Dárdai a reakcióját. – Ez egy kicsit sorsszerű, hiszen eközben mi két-három százszázalékos helyzetet is elpuskáztunk. Ha ezeket kihagyod, akkor a sors megbüntet.

A Herthának 11 mérkőzése maradt a szezonból arra, hogy kiharcolja a bennmaradást.

Gulácsiék hátrányból nyertek

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a Mönchengladbach együttesét. A győztes gólt Alexander Sörloth a 93. percben szerezte. A lipcseieknél a sérülése után lábadozó Szoboszlai Dominik továbbra sem bevethető.