Az UEFA döntésének köszönhetően a Bayern München és a Sevilla szeptember 24-i, budapesti Szuperkupa-döntője lesz az első olyan tesztmérkőzés, amelyet korlátozott számban, a nézőtéri kapacitás 30 százalékát elfoglalva, szurkolók is megtekinthetnek a helyszínen. Ez a 67 ezer fő befogadására alkalmas Puskás Aréna esetében valamivel több mint húszezer szurkolót jelent – tájékoztatott az MLSZ.

Az európai szövetség a Szuperkupa-döntőn vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat.

– Bízunk benne, hogy a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első lépés ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseket ismét szurkolók előtt rendezhessük meg. Szorosan együttműködve dolgozunk a magyar szövetséggel és a magyar kormánnyal azon, hogy biztosíthassuk a résztvevők és a szurkolók egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket – fogalmazott Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke.

A Bayern München lehengerlő teljesítménnyel rukkolt ki az augusztusban befejeződött szezonban. Lewandowskiék megnyerték a német bajnokságot és a kupát is, valamint veretlenül meneteltek végig – közte 8-2-re kiütve a Barcelona csapatát – és győztek a Paris SG ellen 1-0-ra a döntőben.

A Sevilla az elmúlt hat szezonban négyszer nyerte meg az Európa Ligát, idén a Roma, a Manchester United és a fináléban az Inter sem tudta megállítani Julen Lopetegui együttesét.

Két gigaklub veszi birtokba a Puskást (Fotó: Metropol)