Vállalkozó Nők Világnapja 2022 – látogass el te is!





Idén 5. alkalommal szervezik meg Magyarországon az ENSZ égisze alatt kezdeményezett, a világ 144 országára kiterjedő, Vállalkozó Nők Világnapja (Women’s Entrepreneurship Day – WED) globális kampány hazai eseményét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.22.
Vállalkozó Nők Világnapja

„Miközben a világ egy része a metaverzum felé terjeszkedik, a Föld nagy részén a valódi egyéni, közösségi és társadalmi szintű jóllét és biztonság megteremtésének esélyeit tekintve hatalmas a bizonytalanság. Az új technológiák az egyre képzettebb, különböző generációkhoz tartozó nők számára is új, ígéretes gazdasági lehetőségeket tartogathatnának, ugyanakkor a Covid óta állandósulni látszó krízisekben egyre inkább a meglévő pozíciók megóvása, a családtagokról való gondoskodás került fókuszba.

Fotó: Facebook

Sosem volt ennyire egyértelmű a nőiesnek mondott értékek előtérbe kerülésének fontossága a gazdaság, a társadalom minden szintjén és – nemtől függetlenül – az egyén és a családok életének minden viszonylatában. Égető szükség van együttműködésre, szolidaritásra, empátiára, türelemre a válságok elmélyülésének elkerülése érdekében. Elodázhatatlan a nők érdemi társadalmi befolyásának, cselekvésének biztosítása. Ennek pedig egyetlen útja korlátaink, előítéleteink, bizonytalanságaink és félelmeink lebontása.

A vállalkozások, az üzlet világára jellemző nemek közti egyenlőtlenségek világosan tükrözik a nők és férfiak valós helyzetét társadalmainkban. Bár az utóbbi években Magyarországon is egyre inkább láthatóvá válnak a női vezetők és vállalkozó nők, erősödött tudatosságuk, egyre több közösség jön létre, érdekérvényesítő képességük javítása az elkülönülés, bezárkózás korában elengedhetetlen, mint ahogy gyakran önnön határaink meghaladása is – a valamennyiünk számára biztonságos jövő megteremtése szempontjából kulcsfontosságú.

Hogy ki, hol miért és hogyan látja, lépi át és/vagy és húzza meg a határokat, mit tesz/tehet/szeretne tenni, ezt mutatja be az idén 20 éves JÓL-LÉT Alapítvány helyzetértékelő, lehetőségeket felmutató eseménye, melynek ebben az évben a vállalkozó nők helyzetének javítása iránt felelősséget érző Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ad otthont.”

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Program és egyéb információk itt találhatók.

Időpont: november 22., 9.30-

Helyszín: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara





Ezeket olvastad már?
Fülemülék éjszakája a Népligetben

Fülemülék éjszakája a Népligetben

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás