Hozzatok Mikulás-sapkát! Találkozópont: a Bélatelepi út és a Baros utca sarka. Zsákokat, kesztyűket biztosítanak a szervezők, a szemét elszállítását a Városgazda Zrt. vállalta.

Fotó: Shutterstock

„A modern fogyasztói társadalom egyik legszembetűnőbb velejárója a termelt szemét mennyiségének ugrásszerű megnövekedése. Ez nemcsak a napi szinten vásárolt élelmiszer- és háztartásicikk-csomagolásokat jelenti, hanem a tartós fogyasztási cikkeket is, melyek életciklusa sajnos egyre inkább lerövidül. A szemét sajnos nem mindig a megfelelő helyre kerül részben információhiány, részben a lakosság hanyagsága miatt.

A Civil Zöldítők Egyesület egyik fontos tevékenységi területe civil szemétszedő akciók szervezése önkéntes alapon, elsősorban az önkormányzatok támogatásával, valamint adományokból finanszírozva. Így próbáljuk segíteni az intézményesített közterület-fenntartó hálózatot környezetünk tisztán tartásában. Szemétszedő akcióinkon mindig biztosítjuk a tárgyi eszközöket: kesztyűket és zsákokat osztunk, valamint gondoskodunk a szemét elszállításáról.”

További információk itt.